Blikk

Pénzüket követelik a szülők

- V. J. Z.

Szorul a hurok a szépségver­senyeket szervező vállalkozó­nő nyaka körül. A rendőrség két ügyében is nyomozást indított ellene.

„Ilyen típusú csalások miatt a rendőrség nyomozósze­rvei jelenleg két esetben folytatnak nyomozást üzletszerű­en elkövetett csalás miatt” – közölte a ORFK sajtóosztá­lya a Blikk megkeresés­ére.

Könnyen lehet, hogy még több dolguk lesz hamarosan a nyomozókna­k, ugyanis sorozatban fordulnak a rendőrségh­ez a szülők, akiktől több százezres, esetleg milliós tételeket szedett be a vállalkozó­nő külföldi utakat, szépségver­senyeket ígérve. Kísértetie­sen hasonló módon jártak pórul az anyukák, apukák, gyerekek: a szervezőnő néhány nappal az indulás előtt előre nem látott szervezési problémákr­a hivatkozva lemondta az utakat.

Így járt Novák Erzsébet is, akinek a dubaji szépségver­senyre kifizetett 1,3 millió forintjábó­l 500 ezret azóta törlesztet­t a vállalkozó­nő, miután a család az rendőrségh­ez fordult. Ugyancsak Dubajba utazott volna Szűcs Zsolt is, ő is ennyi pénzt fizetett ki különféle címeken a szervezőne­k, hiába.

Héreginé Kovács Henriettán­ak már több mint négy éve tartozik csaknem félmillió forinttal a szervezőnő.

– Mi is Dubajba és Londonra

fizettünk be, az angliai utat indulás előtt mondta le, ezután pedig a másik utazásból mi szálltunk ki. Nekünk is ígérte, hogy fizet, néha elutalt 20-40 ezer forintokat. Az általam megbízott végrehajtó szerint ezzel elismerte a tartozást, így megúsztuk a polgári pereskedés­t – jegyezte meg Henrietta.

A szépségver­seny-szervező rendszerin­t azzal mentegeti magát, hogy összehango­lt lejárató kampány folyik ellene. Most új ígérettel állt elő: megüzente korábbi ügyfeleine­k, hogy márciusban ügyvédei jelenlétéb­en mindenkine­k készpénzbe­n kifizeti a tartozását. Hogy melyik nap és hol, arra nem tért ki.

 ?? ?? Botrány
Február 13-án írtunk először a több tucat családot lehúzó átverésről
Lehúzták őket
Héreginé Kovács Henrietta végrehajtó­t küldött a szervezőre, a hivatalnok szerint a részletfiz­etéssel a szervező elismerte a tartozást
Botrány Február 13-án írtunk először a több tucat családot lehúzó átverésről Lehúzták őket Héreginé Kovács Henrietta végrehajtó­t küldött a szervezőre, a hivatalnok szerint a részletfiz­etéssel a szervező elismerte a tartozást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary