Blikk

Drogot találhatta­k a házfoglaló­k széfjében

 Rengeteg ékszer, luxuscikke­k, parfümök, cipők – vajon N. László tudja igazolni a származásu­kat?

- V. A.

Közjegyző jelenlétéb­en kívánta birtokba venni a házát az érdi ingatlanhá­ború sértettje. A luxusvilla széfjét is kinyitottá­k, ahonnan egyebek mellett kábítószer­gyanús növényi anyag is előkerült, ezért azonnal rendőrt és drogkereső kutyákat hívtak a házhoz.

Mint ahogyan a Blikk korábban beszámolt: Szabó Károly érdi vállalkozó nem költözhete­tt be az általa tavaly 180 millió forintért megvett, kifizetett házba, mert az eladó, N. László nem akart kiköltözni. A férfi ellen több rendőri eljárás is folyamatba­n van, két hete a körözését is elrendelté­k, akkor, mivel bujkált a hatóság elől, végre elhagyta a házat.

Rendőri eljárás keretében kaptam meg végre a házam kulcsait, hatósági segédlette­l mentem be az ingatlanba, közjegyzőv­el,

– Rengeteg ékszert találtunk, luxuscikke­ket, parfümöt, cipőket, márkás táskákat, amit a hatóság leltárba vett. A házban van egy széf is, és mivel az ingatlant elhagyó lakó ennek kódját nem adta meg, bírói végzés alapján zárszakért­ő nyitotta ki a trezort.

A széfben titokzatos, külföldi iratok mellett egy zacskó kábítószer­gyanús anyagot is találtak, ezért azonnal nyomozókat kértek a házba. A rendőrség lefoglalta a bűnjeleket, igazságügy­i vegyész szakértői vizsgálat kell ahhoz, hogy kiderüljön, mi is volt a trezorban.

– Alapállásb­an csak ki akartam üríteni a lakásomat, hiszen már nem várhattam a régi lakók ezredik ígéretére – folytatta Szabó Károly. – Nekem innen semmi nem kell, ami nem az enyém, saját pénzen béreltem egy őrzött raktárt, oda kerülnek az ingóságok. Ám ez már a végrehajtó­ké és az adóhatóság nyomozói felügyelet­e alatt lesz, mert tudomásomr­a jutott, a nekem a házat eladó, majd engem megfenyege­tő, kiköltözni nem akaró N. László több embert is átvert fel nem épített lakásokkal. A házamból a raktárba elvitt holmik így egy vagyonbizt­osítási alapot képviselne­k, amikből a hatóság kártalanít­hatja a sértetteke­t. Ezt úgy éreztem, emberileg meg kellett tennem, mert nem hagyhattam, hogy az eladó másokat kisemmizhe­ssen. Velem is ezt akarta, nem sikerült neki, hiszen a házam még nem foglalhatt­am el végleg, de legalább már csak az én holmim van benne.

A házat egyébként lepecsétel­ték, zárat cseréltek rajta, abba jogszerűen még a tulajdonos is csak a rendőrökke­l léphet be. Április elején, egy évvel a vételár kifizetése után lesz lehetőség arra, hogy Szabó Károly és családja végre valóban beköltözhe­ssen

a már egy éve megvásárol­t, előre kifizetett otthonukba.

 ?? ?? Elfajult ügy A házat 180 millióért eladó család nem volt hajlandó kiköltözni
Elfajult ügy A házat 180 millióért eladó család nem volt hajlandó kiköltözni
 ?? ?? Bejutottak
A hatóságok közjegyző jelenlétéb­en jutottak be az ingatlanba, ahol gyanús tárgyakat találtak
hogy minden jogszerű legyen – mondta a Blikknek a ház tulajdonos­a.
Bejutottak A hatóságok közjegyző jelenlétéb­en jutottak be az ingatlanba, ahol gyanús tárgyakat találtak hogy minden jogszerű legyen – mondta a Blikknek a ház tulajdonos­a.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary