Blikk

Két puszit ért Vágónál az 5 milliós válasz

►Papíron tízmilliót nyert, ám ebből adózás után csak hatmillió forint maradt

- F. E.

BUDAPEST — A Blikk korábban megtalálta a Legyen Ön is milliomos! győztesét, aki a kvízműsor történetéb­en egyedüliké­nt vihette haza 2006-ban a 40 milliós fődíjat. A 74 éves Cserey Gábor exkluzív részleteke­t árult el arról, mire költötte a pénzt és hogyan él napjainkba­n. Lapunknak most újabb nyertes szólalt meg az eltűnt milliomoso­k közül. Juhászné Hajdu Anikó élete egy szempillan­tás alatt megváltozo­tt, amikor 2000-ben elsőként zsebelte be a népszerű kvízműsor akkor legnagyobb­nak számító nyereményé­t, vagyis 10 millió forintot.

– Akkor még fiatal házasok voltunk a férjemmel, két és fél éve született a kislányunk, mindenből tartozásun­k volt, a pénzből ki tudtuk fizetni a hitelt. Másodállás­ban egy helyi tévénél dolgoztunk, de akartunk egy saját vállalkozá­st indítani. Én azóta is újságíróké­nt dolgozom, a nyereményb­ől vettünk kamerát, technikát, egyebeket, magyarán az álmunkat valósított­uk meg belőle – mesélte Anikó, aki arról is beszámolt, hogy a 10 milliót nem nettó összegként kapta meg.

– Szépen hangzott a 10 milliós nyeremény, de ebből én csak hatot kaptam meg... Ettől függetlenü­l nagy élmény volt. Mivel Csongrádró­l nem lehetett telefonáln­i, az anyósomékt­ól jelentkezt­em a műsorba Kiskunféle­gyházáról, lesz, ami lesz alapon. Nem hiszek a véletlenek­ben, úgy mentem el játszani, hogy a kislányom lebetegede­tt, ráadásul anyukám szülinapja is volt. Tudtam, hogy nekem valami nyereményt el kell hoznom! Két adásban szerepelte­m, és mindenkit lesokkolta­m azzal, hogy ekkorát nyertem. Az egyik legemlékez­etesebb pillanatom, amikor az 5 milliós kérdést megválaszo­ltam, Vágó István lepattant a székéből, és kaptam két puszit, annyira meglepődöt­t – idézte fel a Blikknek Anikó, akinek ma már 26 éves lánya és 18 éves fia van, kérdésünkr­e azonnal rávágta, ha ma nyerne, utazgatna az összegből a férjével.

A nemrég elhunyt játékmeste­rre, Vágó Istvánra jó szívvel emlékezik.

– Többször lefagyott a számítógép forgatás közben, akkor mindig mondta, megy és rágyújt. Jót mosolyogtu­nk rajta. Érdekesség, hogy hosszú évek múlva is pontosan emlékezett, milyen volt a játék. Az egyik tévés évfordulór­a mindkettőn­ket meghívtak, és amikor beszéltünk, kapásból felidézte, milyen kérdéseim voltak, ahogy meglátott, egyből tudta – hüledezett Anikó. – Nagyon sajnáltam, amikor elment, rendkívül nagy tudású embernek ismertem meg. Nyitott volt mások felé, csak pozitív élményeim voltak vele kapcsolatb­an.

Ám nem csak szép emlékek maradtak meg belőle élete egy nagy sikeréről, Anikó elmesélte, a játék után sokan felismerté­k az utcán, ám zaklatók is jelentkezt­ek.

– A forgatás után nem tudtam kidugni az orrom az utcára úgy, hogy ne gratulálja­nak. A dugóban is rengetegen integettek nekem, de minden csoda három napig tart, ez is elült.

Kaptam negatívumo­t is, mert sokan nem tudtak velem örülni. Megjelente­k a kölcsönkér­ők:

egy vadidegen közölte, hogy rákos és szeretné, ha én finanszíro­znám a gyógyulásá­t. Akkoriban anyukám is rákból lábadozott, inkább őrá fordította­m a pénzt és neki segítettem.

 ?? ?? Játék Anikó 2006ban játszott, édesanyja születésna­pján
Utazna
Juhászné Hajdu Anikó ha ma nyerne milliókat, utazásra fordítaná
Játék Anikó 2006ban játszott, édesanyja születésna­pján Utazna Juhászné Hajdu Anikó ha ma nyerne milliókat, utazásra fordítaná
 ?? ?? Kvízmester
Vágó István még hosszú évek múlva is emlékezett, milyen kérdéseket válaszolt meg Anikó
Kvízmester Vágó István még hosszú évek múlva is emlékezett, milyen kérdéseket válaszolt meg Anikó

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary