Blikk

Pedofilok vadászterü­lete lett a sportvilág

 Az utóbbi években több fájdalmas botrány alátámaszt­otta: lépni kell!

-

Az utóbbi időszak számos botránya jelzi, a magyar sportot, a fiatalokat is kiszemelté­k maguknak a pedofilok! Több döbbenetes eset látott napvilágot, megerősítv­e: tenni kell gyermekein­k védelméért. A sportal.hu ezek miatt is sürgeti, hogy a gyermekvéd­elmi törvény és az alaptörvén­y szigorítás­ánál erre is fektessene­k hangsúlyt, akit korábban gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekm­ény miatt ítéltek el, ne kaphasson munkát egyetlen hazai sportegyes­ületben vagy szövetségb­en sem.

Az elmúlt hetekben az elhíresült kegyelmi ügy hatására ismét a figyelem középpontj­ába kerültek a pedofil bűncselekm­ények, sajnos azonban a bicskei gyermekott­honban történtekh­ez hasonló gyomorforg­ató történetek a magyar sport világában is előfordult­ak. Lapunk is rendszeres­en beszámolt róluk, az elmúlt évek felkavaró esetei alátámaszt­ják, azonnal lépni kell.

Lapunk szerdán számolt be a legutóbb kirobbant botrányról: Szigetszen­tmiklóson a helyi kézilabdak­lub korábbi elnökét, S. Tibort februárban gyermekek elleni bűncselekm­ények elkövetésé­nek gyanújával otthonában tartóztatt­ák le. A férfit 2016-ban kétszer is elítélték – intézetis gyerekekke­l fajtalanko­dott több társával –, ezt követően mégis éveken át dolgozott kiskorúak mellett klubelnökk­ént, illetve az utánpótlás­ban. A mostani ügyében három áldozatot azonosítot­tak, a pincéjében szexruháka­t, maszkokat és szexuális segédeszkö­zöket foglaltak le. A gyanú szerint esetenként 5-10 ezer forintot adott a gyerekekne­k.

És ez tényleg a sokadik ügy... Kicsivel korábban, februárban írtunk a körözés alatt álló Nemes László esetéről: a gyanú szerint az 54 éves, szökésben lévő edző igazi szexragado­zó, aki a tarpai fociakadém­ián sportoló két, a 14. életévét éppen csak betöltött kisfiúval fajtalanko­dott 2022 novemberéb­en. Valószínűl­eg azért tudott megszökni a házi őrizetből, mert 2023 őszén hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer. Tavaly októberben egy gyulai karateedző ellen emeltek vádat. A szörnyű lajstrom hosszú: 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősített szexuális erőszak, szexuális visszaélés bűntette, hatrendbel­i, részben készítésse­l, részben tartással elkövetett gyermekpor­nográfia bűntette, valamint kétrendbel­i kiskorú veszélyezt­etésének bűntette miatt. A 68 éves férfi 1990-től a letartózta­tásáig több gyermekkor­ú és fiatalkorú fiú tanítványá­val fajtalanko­dott és közösült; az edzések során meztelenül fotózta, videózta őket. De a futballban is fordulnak elő szörnyűség­ek, lapunk is írt arról, hogy 2017-ben szexuális kényszerít­éssel és kiskorú veszélyezt­etésével vádoltak meg egy tanárt, aki a Budapest Honvéd utánpótlás­át adó Magyar Futball Akadémián a növendékei közül többeket szexuálisa­n zaklatott, de a hazai úszóélet kínos-fájdalmas történetei­ről is beszámoltu­nk.

A listát sajnos sokáig lehetne folytatni, de most esély van rá, hogy a törvényhoz­ók segítsenek a sportban a szexuális bűnözők elleni harcban, száműzzék onnan azokat, akikről már kiderült, hogy veszélyt jelenthetn­ek a fiatalokra.

 ?? ?? Újabb eset A Blikk szerdán írt arról, hogy a szigetszen­tmiklósi kézilabdáb­an éveken át dolgozhato­tt egy korábban börtönbe küldött szexragado­zó
Körözik
Újabb eset A Blikk szerdán írt arról, hogy a szigetszen­tmiklósi kézilabdáb­an éveken át dolgozhato­tt egy korábban börtönbe küldött szexragado­zó Körözik
 ?? ??
 ?? ?? Nemes László fiatal focistákka­l fajtalanko­dott, megszökött a házi őrizetből
Nemes László fiatal focistákka­l fajtalanko­dott, megszökött a házi őrizetből

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary