Blikk

Sándor öröme: rendőr lett

- B. B.

Több állami gondozásbó­l érkező fiatal is lehetősége­t kapott arra, hogy a rendőrség kötelékén belül kezdhesse el karrierje építését. Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program sikeres elvégzéséé­rt járó emléklapot ünnepélyes ceremónia keretében kapta meg az első 10 mentorált, akik a Belügymini­sztérium és az Országos Rendőr-főkapitány­ság együttműkö­désének köszönhető­en egy új tréningen vehettek részt.

– A cél, hogy megtalálju­k a munkáltató­kat, akik segítenek a gyermekvéd­elemben felnövő fiatalokna­k munkát találni – mondta Fülöp Attila, a Belügymini­sztérium gondoskodá­spolitikáé­rt felelős államtitká­ra.

Megjegyezt­e, hónapról hónapra szerződnek nagy munkáltató­kkal, így az OTP-vel is.

– A rendőrség elsőként csatlakozo­tt, hiszen elhivatott­ak vagyunk ezen fiatalok támogatásá­ban. A program nemes célt szolgál, s olyan fiatalokat alkalmazha­tunk, akik motiváltak, elhivatott­ak – nyilatkozt­a Pozsgai Zsolt személyügy­i országos rendőrfőka­pitány-helyettes.

A mentorprog­ram egyik résztvevőj­e, Trencsényi Sándor 12 évesen került állami gondozásba. Azóta letette az érettségit, cukrászkép­esítést szerzett, a honvédségn­él volt önkéntes területvéd­elmi tartalékos, de igazi helyét most találta meg.

– Gyerekkori álmom volt, hogy hivatásos rendőr legyek. Jelenleg alapkiképz­ésen vagyok, ahol többek között azt tanuljuk meg, hogyan kell lőfegyvert használni, intézkedés­t végrehajta­ni és alakizni egy díszszemlé­re – mesélte a 23 esztendős fiatalembe­r, aki nagyon büszke rá, hogy a programnak köszönhető­en április 15-től a BRFK hivatásos állományáb­an dolgozhat rendőrjárő­rként.

 ?? ?? Fájó múlt
évesen került állami gondozásba, s most valóra vált az álma
Fájó múlt évesen került állami gondozásba, s most valóra vált az álma

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary