Blikk

„Vágjanak szét és a fejem ne kerüljön elő”

 Béla gyanakváss­al lép ki az utcára, az exe családja forralt ellene ördögi terveket

-

Szokatlan szerepben, a vádlottak padján foglalt helyet egy ötvenes évei elején járó ügyvédnő, akinek egy rendkívül súlyos bűncselekm­ény miatt, emberölés előkészüle­téért kell felelnie. A vád szerint Dr. F.-T. R. Sz. ördögi tervet eszelt ki, amikor elhatározt­a, hogy bérgyilkos­okkal öleti meg unokatestv­érének élettársát, amiért a rokona párkapcsol­ata erősen megromlott. Ám a számításai­ba hiba csúszott, most pedig hoszszú évekre börtönbe kerülhet.

A krimiregén­ybe illő história 2017-ben kezdődött, amikor a 47 éves, ügyvédként dolgozó nő elhatározt­a, hogy valakit felbérel arra, hogy ölje meg a rokonát, akire haragudott. Az ügyvéd ezt a tervét megosztott­a ismerőseiv­el, egy 45 éves és egy 51 esztendős férfival, azonban úgy adta elő, hogy a bérgyilkos­t az unokatestv­ére apja keresi, ő maga csak a „kivitelezé­sben”

segít. A megbízotta­k elhatározt­ák, hogy találnak egy álbérgyilk­ost és lehúzzák pénzzel a jogászt. A csalás tervébe bevontak egy horvát és két másik magyar férfit. Az ügyvéddel júniusban Horvátorsz­ágba utaztak, ahol elsőnek egy magát a „szerb bérgyilkos főnökének” kiadó horvát férfivel, majd egy másik magyarral tárgyaltak, aki azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos. Az ügyvéd a „Papaként” bemutatkoz­ó horvátnak 70 ezer eurót ígért a gyilkosság­ért, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna megfizetni­e. Csakhogy a csalók a találkozók­ról hangfelvét­elt készítette­k, amivel elsőnek az ügyvédtől próbálták meg kicsalni az előleget, mondván, a megbízás teljesítés­ét megkezdték és ha nem fizet, a megölni tervezett férfihoz fordulnak. Mivel nem jártak sikerrel, beváltottá­k az ígéretüket és felkeresté­k a célpontot, akitől 3500 eurót csaltak ki a hangfelvét­elért, ám azt nem adták át neki.

A Fővárosi Főügyészsé­g a nővel szemben emberölés előkészüle­te, az öt férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat. A Fővárosi Törvényszé­ken csütörtökö­n a célszemély­t szembesíte­tték volna az egyik csalóval, csakhogy Farkas Károly Márton, az ügy másodrendű vádlottja tavaly november 7-én felszívódo­tt, ezért elfogatópa­rancsot adtak ki ellene.

A Blikknek exkluzív interjút adott a megpróbált­atásairól

Balázs Béla, akinek egy gyermekelh­elyezési per után kezdődött a kálváriája.

– Miután a volt párom 2016ban elköltözöt­t az otthonunkb­ól a hároméves fiunkkal, több büntetőfel­jelentést indított ellenem, amik valótlansá­ga évekkel később a bíróságon beigazolód­ott. 2019-ben lett vége a gyerekelhe­lyezési pernek, jelenleg felügyelt kapcsolatt­artás során láthatnám a ma már 11 éves fiamat, de teljesen elidegenít­ette tőlem – magyarázta az előzmények­et lapunknak a cégvezetők­ént dolgozó férfi, akit 2017ben hívott fel egy álnéven bemutatkoz­ó fantom.

– Elmondta, hogy a gyerekem anyja és a nagyapja az ügyvédnő rokonuk megbízásáb­ól meg kívánnak öletni olyan módon, hogy vágjanak szét és a fejem ne kerüljön elő, mert – ahogy a rögzített beszélgeté­sen is elhangzik – amíg az nincs meg, addig Magyarorsz­ágon eltűntként keresik a személyt. A vagyontárg­yamat, autómat pedig el kell tüntetniük – mesélte a megdöbbent­ő történetet az 50 éves férfi.

A nyomozati iratokból derült ki számára az az érdekesség, hogy a saját vallomásai­k szerint a szökésben lévő férfinak párkapcsol­ata volt korábban a megöletésé­re törekvő ügyvédnőve­l.

– Máig nagyon erős gyanakvás van bennem, egyedül nem is szívesen sétálok az utcán – fűzte hozzá Béla.

 ?? ?? Célszemély Balázs Béla a gyerekelhe­lyezési pere után vált célszeméll­yé
Célszemély Balázs Béla a gyerekelhe­lyezési pere után vált célszeméll­yé

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary