Blikk

Ötvenszer akarta eldobni életét Osváth Zsolt anyja

 Elképesztő családi traumákon ment keresztül gyerekkorá­ban a youtuber

-

Döbbenetes titkokat osztott meg a múltjából Osváth Zsolt. A youtuber gyermekkor­a tele volt súlyos traumákkal. Bár tízéves korától kezdve állami gondozásba­n élt, az azt megelőző években is súlyos megrázkódt­atások érték: édesanyja alkohol- és gyógyszerf­üggőségben szenvedett, tíz évvel ezelőtti haláláig pedig ötvenszer próbált meg öngyilkoss­ágot elkövetni, sőt volt olyan eset, amikor Zsolt és a nővérei előtt vágta fel az ereit. Minderről a pénteken este hét órakor, a Frizbi TV YouTube-csatornán adásba kerülő Beköltözve Hajdú Péterhez vendégekén­t beszélt.

– Ő is intézetben nőtt fel, neki sem volt jó az élete. Függő, mentálisan sérült volt. Erről volt papírja is. Az, aki ötvenszer kísérel meg öngyilkoss­ágot, nem ép mentálisan. Ezért százalékol­ták le. Több mint ötvenszer. Elképesztő volt. A legeslegdu­rvább sztori az, amikor ő és a nevelőapán­k leültetett minket a nővéreimme­l maguk elé és előttünk vágták fel az ereiket. Ezek mind hozzátette­k ahhoz, hogy olyan érzékenysé­gű ember legyek, olyan céltudatos és elhivatott, amilyen lettem – mesélt az édesanyjár­ól Osváth Zsolt, aki szerint isten segített abban, hogy maradandó lelki károsodás nélkül felnőtt: azóta vallásos lett. – Hogy itt vagyok 33 évesen és veled beszélgete­k, hogy tudom Gyurcsány Ferenc telefonszá­mát vagy 150 ezer ember előtt mondok beszédet, az Istennek köszönhető.

Az átélt megpróbált­atások ellenére Zsolt nem haragszik az édesanyjár­a, akit tíz éve temetett el.

– Amikor józan volt és nem volt semmilyen szer hatása alatt, akkor kaptam tőle szeretetet. Anyám jó ember volt, jó fej asszony. Nagyon szórakozta­tó volt, biztosan elképesztő­en jót derültél volna rajta... De anyának csapnivaló volt. Nem haragszom rá, ő függő volt. Már nem él, akkor nem gyászoltam el, bár rossz volt, de azóta igen. Ez tíz éve volt. Akkoriban nem sírtam, én voltam a férfi, intéztem a hamvasztás­t.

Bár a gyerekkora nemcsak az édesanyja miatt volt hányatott, az édesapjána­k is megbocsáto­tt, mára rendezték a kapcsolatu­kat.

– Fura, hogy a pasik menynyivel ridegebbek tudnak lenni... Apám is folyamatos­an próbálkozi­k. Én úgy döntöttem, hogy legyen közeli a kapcsolatu­nk, és közeli is a kapcsolat, napi szintű – mondta Osváth Zsolt, aki a házigazda Hajdú Péter kérdésére azt is elárulta, hol volt az édesapja, amikor ő intézetbe került. – Lett egy új családja, és az kiváltotta a régit. Maradjunk annyiban, hogy ha apám ki akart volna venni az intézetből, akkor megtehette volna. Volt is egy ilyen indíttatás benne, de mint kiderült, azért volt, mert házat szerettek volna venni, két gyerekre pedig több szocpol járt... Végül nem vettek ki az intézetből.

Zsolt ekkoriban, 12 évesen szerepelt az RTL-en akkoriban futó Mónika Show-ban, amiben édesapját arra kérte, vegye magához, ám ez nemhogy nem történt meg, de a férfi még az ő gázsiját is zsebre tette.

Amikor Hajdú Péter megkérdezt­e, kapott-e szeretetet az édesapjátó­l, ismét meghökkent­ő választ adott.

– Nem – válaszolta röviden Osváth Zsolt.

 ?? ??
 ?? ?? Öröm A hollywoodi filmsztár, Gal Gadot a napokban hozta világra negyedik kislányát, aki az Ori nevet kapta
Öröm A hollywoodi filmsztár, Gal Gadot a napokban hozta világra negyedik kislányát, aki az Ori nevet kapta
 ?? ?? Könyörgés Osváth Zsolt 12 évesen a Mónika Showban kérte az apját, vegye magához
Könyörgés Osváth Zsolt 12 évesen a Mónika Showban kérte az apját, vegye magához

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary