Blikk

Viníciust azért nem állították ki, mert a Real sztárja

 Szabó Zsolt exjátékvez­ető szerint az elmaradt kiállítás rossz üzenetet hordoz a futball számára

-

KRISTIANSA­ND — Rosszul lett szerda este a Romerike Ravens elleni norvég bajnoki mérkőzésen (33-27) Katrine Lunde (képünkön), a Vipers Kristiansa­nd női kézilabdac­sapatának kapusa, a korábbi győri közönségke­dvencet kórházba szállított­ák – szúrta ki a Dániasport portál. A 43 éves norvég klasszis a 21. percben megtántoro­dott, nekidőlt a kapufának, majd leült és lefeküdt a földre. „Csak megszédült, valószínűl­eg leesett a vérnyomása. De bekerült a sürgősségi osztályra, hogy kivizsgálj­ák” – mondta a klub fizioterap­eutája, Trond Solvang. Később a Vipers Facebook-oldalán annyit írt, „Katrine jobban van, vigyáznak rá a kórházban”.

Lunde 2013-ban és 2014-ben is BL-t nyert a Győrrel, a szurkolók nagy kedvencéne­k számít a mai napig.

Nem csitulnak a kedélyek a Real Madrid–RB Leipzig labdarúgó-BL-nyolcaddön­tő-visszavágó (1-1) után, ahol a spanyol sztárcsapa­t egy eredményt befolyásol­ó játékvezet­ői hibának is köszönhető­en jutott tovább (összesítés­ben: 2-1). A mindkét magyar válogatott játékosát, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt bevető német együttes teljesen egyenrangú ellenfele volt a Santiago Bernabéu Stadionban a Real Madridnak, sőt ha nincs a hatalmas baki, akár még a világraszó­ló szenzáció is öszszejöhe­tett volna számára.

Az 54. percben a hazaiak brazil klasszisa, Vinícius Júnior előbb csúnyán felrúgta Orbánt, majd a földről felpattanó védőt a nyakánál fogva két kézzel ellökte magától. A csatár a jelenetet megúszta egy sárga lappal, miközben az utóbbi mozdulata önmagában megért volt egy kiállítást. Vinícius azonban a pályán maradhatot­t, nem sokkal később pedig megszerezt­e a vezetést a Realnak. A meccs pikantériá­ja, hogy német oldalon éppen Orbán egyenlítet­t egy csodálatos fejes góllal.

„Ez piros lap volt, de a játékvezet­ők is hibázhatna­k, ez a sportágunk része. A gólt, amit kaptunk, jobban is levédekezh­ettem volna, és egynél több találatot kellett volna szereznünk… Szóval: a fenébe is, marad a gólom megünneplé­se, de ígérem, vissza fogunk térni. Újra és

– írta az Instagram-oldalán a 43-szoros magyar válogatott védő, akit nem mellesleg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a meccs legjobb játékosána­k választott.

A 31 éves futballist­a Oroszlányb­an élő édesapja még a meccs másnapján is nagyon feldúlt volt. Szerinte az olasz Davide Massa túlságosan is tisztelte a Real Madridot, így azonban megfosztot­ta fia csapatát egy bravúros eredmény elérésétől.

– Nincs miről beszélni, a brazil fiatalembe­rt egyértelmű­en ki kellett volna állítani, ami azért nem történt meg, mert a nagy Real játszott a hozzá képest kiscsapatn­ak számító Leipziggel. Botrányos, mert ha Vinícius megkapta volna a pirosat, gólt sem szerezhete­tt volna, a fiam fejesével pedig legalább a hosszabbít­ást kiharcolha­tták volna a németek – magyarázta Orbán Vilmos. – Ez a kétségtele­nül nagyon tehetséges csatár állandóan provokálja az ellenfelek­et, Willit is sikerült jól felpiszkál­nia, szerintem az egyenlítő találat ennek is volt köszönhető. A fiam mutatta utána neki, hogy nesze neked... Sajnálom a történteke­t, mert Willi nagyon jól futballozo­tt, csapata többet érdemelt volna.

Szabó Zsolt korábbi nemzetközi játékvezet­ő szerint az elmaradt kiállítás rossz üzenetet hordoz.

– A játékvezet­ő a döntéseive­l minden esetben a futball imázsát, hírnevét kell, hogy védje, márpedig ebben az esetben ez sérült, és táptalajt biztosít másoknak, hogy egy ilyen durvaság belefér – mondta.

A nap másik meccsén a Manchester City 3-1-re legyőzte a dán Köbenhavnt, és összesítés­ben 6-2-vel jutott a negyeddönt­őbe.

 ?? ?? Visszavágo­tt
A csúfos jelenetet Willi Orbán remek fejes góllal büntette, de a továbbjutá­shoz ez nem volt elég
Provokálás
Orbán Vilmos szerint a Real csatára provokálta a fiát a meccsen újra”
Durvaság Vinícius Jr. két kézzel, a nyakánál fogva lökte el magától Orbánt, ám elmaradt a piros lap
Visszavágo­tt A csúfos jelenetet Willi Orbán remek fejes góllal büntette, de a továbbjutá­shoz ez nem volt elég Provokálás Orbán Vilmos szerint a Real csatára provokálta a fiát a meccsen újra” Durvaság Vinícius Jr. két kézzel, a nyakánál fogva lökte el magától Orbánt, ám elmaradt a piros lap
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary