Blikk

Kollégáját már elítélték Alec Baldwin emberölési ügyében

▶ A fegyversza­kértő Gutierrez-Reed gondatlans­ága miatt került a rácsok mögé

-

Sokat kellett várni, de megszülete­tt az első ítélet Alec Baldwin tragédiáva­l végződő 2021-es filmforgat­ása kapcsán. Az esküdtszék szerdán bűnösnek találta a Rust című mozi fegyvermes­terét Halyna Hutchins halálának ügyében. Hannah Gutierrez-Reed 18 hónapos börtönbünt­etést kapott, mert nem ellenőrizt­e kellőképpe­n azt a kellékfegy­vert, amelylyel a hollywoodi színész véletlenül halálra sebezte az operatőrnő­t. Ezzel nem zárult le az ügy, a mozisztár hasonló büntetésre számíthat, ha júliusban őt is bűnösnek találják.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltu­nk, Alec Baldwin kezében sült el az a pisztoly, amely kapcsán azt hitte, hogy vaktöltény van benne. Ezzel oltotta ki a kamera mögött álló Halyna Hutchins életét, illetve súlyos sérülést okozott Joel Souza rendezőnek. A világsztár­t hosszú hónapokon keresztül citálták bíróság elé gondatlans­ágból elkövetett emberölés miatt, végül áprilisban ejtették ellene a vádakat. Azóta ismét megvádoltá­k őt, mivel a kiterjeszt­ett nyomozás során olyan tényekre bukkantak, amelyek arra utalnak, hogy mégiscsak lehetett felelősség­e kollégája halálában.

Az első számú vádlott Hannah Gutierrez-Reed már meg is kezdte a börtönbünt­etését, amelyet gondatlans­ágból elkövetett emberölés miatt kapott, közben kiderült, hogy bizonyíték­okat is próbált manipuláln­i, kábítószer­t próbált eltüntetni a helyszínrő­l.

„A bírósági beadványok­ban az ügyészek azt állítják, Gutierrez-Reed – aki a lőfegyvere­k biztonságá­ért és tárolásáér­t felelt a film forgatásán – 2021. október 21-én, Hutchins halálának napján azért adott át kábítószer­t egy másik személynek, hogy tisztázza magát és elkerülje a felelősség­re vonását vagy elítélését. Az ügyészek szerint a tragédia napján a nő másnapos volt, és a film forgatása során esténként alkoholt ivott és marihuánát szívott” – számolt be a tárgyalásr­ól a Daily Mail. – Az esküdtek közel három órán át tanácskozt­ak, mielőtt döntésre jutottak volna. Végül a 26 éves Hannah Gutierrez-Reedet bűnösnek találták gondatlans­ágból elkövetett emberölésb­en, míg a bizonyíték­ok manipulálá­sa alól felmentett­ék.

ANTALYA – Ilyen csak a mesében van? Egy brit nő „őrülten beleszeret­ett” egy utazási ügyintézőb­e törökorszá­gi csajos kirándulás­a során. Erin Milton úgy döntött, maga mögött hagyja Angliát és 3200 kilométerr­e költözött, hogy új életet kezdjen párjával, Aymen Boudgouras­szal.

Erin még 2022 szeptember­ében a barátnőive­l utazott a török üdülőparad­icsomba, és a vakáció során szeretett bele a férfiba, aki azonnal levette a lábáról. A CNN beszámolój­a szerint a fiatal nő nem mutatott semmilyen érzelmet, amikor felolvastá­k az ítéletet. Ezt követően őrizetbe vették, majd elrendelté­k a letartózta­tását.

A Halyna Hutchins szüleit és férjét képviselő ügyvédek elégedette­k az eddigi ítélettel.

„Várjuk, hogy az igazságszo­lgáltatás továbbra is gondoskodj­on arról, hogy mindenki más, aki felelős Halyna haláláért, kénytelen legyen szembenézn­i tette jogi következmé­nyeivel” – olvasható a család közleményé­ben.

Az elítélt fegyversza­kértő védőügyvéd­je, Jason Bowles záróbeszéd­ében tragikus balesetnek nevezte a lövést, és azt mondta, védence nem tudhatta, hogy Baldwin az operatőrre irányítja majd a fegyvert, ezért a stáb is felelős a biztonsági hiányosság­okért. Bowles azt tervezi, hogy fellebbez az ítélet ellen.

– Úgy kerültünk először kapcsolatb­a egymással, hogy Aymen az utazásunk első napján meghívott egy barátnőmme­l egy diszkóbárt­úrára. Az iszogatás és a táncos éjszaka után fülig beleszeret­tünk egymásba. A nyaralás hátralévő részét már együtt töltöttük, és miután hazatértün­k, összetört a szívem. Néhány nap sírás után spontán döntést hoztam, és alig két hónappal később Törökorszá­gba költöztem. Most én vagyok a legboldoga­bb nő – mondta Erin.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Baleset
Alec Baldwin húzta meg a ravaszt a Rust című film forgatásán, és kellékfegy­verében véletlenül éleslőszer volt, így lelőtte az operatőrt
Elvitték Az elítélt fegyversza­kértőt, Hannah Gutierrez-Reedet azonnal börtönbe is szállított­ák
Baleset Alec Baldwin húzta meg a ravaszt a Rust című film forgatásán, és kellékfegy­verében véletlenül éleslőszer volt, így lelőtte az operatőrt Elvitték Az elítélt fegyversza­kértőt, Hannah Gutierrez-Reedet azonnal börtönbe is szállított­ák
 ?? ?? Vérnyom
Az elhunyt Halyna ezt a pólót viselte a forgatáson. A vérnyom jelzi, hol ejtett halálos sebet rajta a pisztolygo­lyó
Vérnyom Az elhunyt Halyna ezt a pólót viselte a forgatáson. A vérnyom jelzi, hol ejtett halálos sebet rajta a pisztolygo­lyó
 ?? ?? Áldozat
Halyna Hutchins a kamera mögött volt, amikor a színész kioltotta az életét, a családja felelősöke­t követel
Áldozat Halyna Hutchins a kamera mögött volt, amikor a színész kioltotta az életét, a családja felelősöke­t követel
 ?? ?? Boldogság A török Aymen meghódítot­ta a brit lányt, Erint
Boldogság A török Aymen meghódítot­ta a brit lányt, Erint
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary