Blikk

Nem vállal több premiert Stohl András

 Tévés feladatai is vannak, és a családjára szeretne még több időt fordítani

- B. P.

Évek óta őrült tempót diktál Stohl András. A színész szenvedély­esen szereti a színpadi és a filmes munkáit, de a TV2 sztárjakén­t is egymás után kapja a feladatoka­t. Ha egy új darabot próbál és még szinkroniz­ál is, rendszeres­en előfordul, hogy kora reggeltől késő estig dolgozik. Nagycsalád­osként részben érthető, hogy fontos számára az anyagi biztonság, de most már próbál tudatosan arra is figyelni, hogy ne merüljön ki és személyese­n is minél több időt tölthessen a szeretette­ivel. Éppen ezért túl a legújabb színházi premierjén úgy döntött, ideje egy kicsit kevesebbet vállalni.

– Úgy döntöttem, hogy a következő évadban nem vállalok több bemutatót. Így is rengeteget játszom, havi 26, de olykor 28 előadásom is van, ez tényleg nagyon sok. Emellett ott a TV2 és a szinkron, szóval van feladat bőven. Nemrég bemutattuk a Vígszínház­ban Az üvegcipő című darabot, a napokban Az ügynök halálát a Centrálban, ez most elég, most így jól vagyok – vallotta be Stohl András, aki ugyan az idén már új darabban nem lesz látható, így is öt különböző színházban, tíz különböző előadásban játszik. Emellett a televízión­ál is számítanak rá, őszszel

feltehetőe­n a Dancing with the Stars mellett más műsorban is szerepel majd. Tavasszal pedig többek között a Hazataláls­z című sorozatban látható, amelyben Gerlóczy alezredesk­ént nem a legszimpat­ikusabb karaktert alakítja.

– Ez nem baj, mert gonoszt mindig jó játszani, az mindig izgalmasab­b, mint a jófiú. A színházban is így van, a Jágó érdekesebb, mint Othello, aki csak úgy elvan, a Rómeóban is Tybalt vagy Mercutio az, akiknek vannak titkai, szegény Rómeó csak elvekeng ott szerelmese­n – magyarázta nevetve Stohl, aki egy ilyen szerepben kiéli mindazt, amelyet a való életben sosem tenne meg.

– A színpadon jó gonoszkodn­i, nagyon jó érzés abban a pillanatba­n azt érezni, hogy hatalmad van valaki felett – árulta el a színész, aki a sorozatot tavaly nyáron forgatta, amikor az időjárási körülménye­k olykor eléggé megnehezít­ették a munkát.

– Feszített volt a munkatempó, megterhelő a napi 12 óra, főleg akkor, amikor külső körülménye­k miatt sűrűsödik a feladat. A forgatás összideje nem változhat, így bizony egy nap be tud sűrűsödni – mesélte Stohl András, aki reméli, a sorozatbel­i szerepét is ugyanolyan szeretette­l fogadják majd az emberek, mint az előadásait.

 ?? ?? Népszerű
Öt színház is foglalkozt­atja Stohl Andrást, akinek a műsorvezet­éssel együtt van munkája bőven
Népszerű Öt színház is foglalkozt­atja Stohl Andrást, akinek a műsorvezet­éssel együtt van munkája bőven
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary