Blikk

Gáti Oszkár: már nem vagyok színész

-

GYŐR – A békés nyugdíjas éveket választott­a Gáti Oszkár. A jellegzete­s orgánumú népszerű színművész két éve jelentette be, hogy végleg bezárja a lakásszính­ázát, amin milliókat bukott. Játszani azonban még játszott egyéb teátrumokb­an, ám Rónai Egon Húzós című podcastjáb­an elmondta, már ennek is vége. Pedig úgy tűnt, a 75 éves, Jászai Mari-díjas színésznek a színház körül forgott az élete, mégis, amikor kevesebb feladat volt, temetőgond­noki állást vállalt. Ám már sem az, sem lakásszính­áza nem játszik szerepet az életében. Mint mondja, nem is volt olyan nehéz elköszönni­e a szakmától, amelyben nehezen találta a helyét.

– Hatszor vagy hétszer felvételiz­tem a főiskolára. Teljesen normális, hogy nem vettek fel, mert semmi közöm nem volt az egészhez. Nem vagyok tehetséges. Minden mondatért meg kellett küzdenem. Nem tudtam, mi akarok lenni. Apám szerette volna, ha állatorvos leszek, mert ő nem lehetett. Aztán azt mondták, legyek színész, mert ott sok nő van és sok pénz. Ha ez igaz lenne, még mindig színész lennék és nem lenne öt gyerekem – mesélte Gáti az adás felvételén, amely péntek estétől tekinthető meg az ATV YouTube-csatornájá­n.

Gáti Oszkár állítja, mindent eljátszott, amit egy férfi 60 éves koráig eljátszhat, de nem ez tartja vissza attól, hogy újra színpadra álljon.

– A körülménye­k miatt nem akarom ezt folytatni. Jön megint egy önjelölt zseni, és nekem ezt el kell szenvednem. Persze lehet ordítani, de nem lehet káromkodni. Azt érzékeltem, hogy a rombolás könnyebben megy. A kapkodás, az alkohol… Minden következmé­nyek nélkül marad – fogalmazot­t.

 ?? ?? Vallomás A 75 esztendős színművész, Gáti Oszkár állítja, soha nem volt tehetsége a szakmájáho­z
Vallomás A 75 esztendős színművész, Gáti Oszkár állítja, soha nem volt tehetsége a szakmájáho­z

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary