Blikk

Eltüntette az eladó a kisgyermek­es pár 20 milliós házát R in Drogot találhatta­k a házfoglaló­k széfjében

 Kincs, ami nincs. Nem, ez nem a vicces Bud Spencer-film, hanem a szomorú valóság

- V. A.

Úgy tűnik, ha ingatlanüg­yekről van szó, az érdi N. László neve felér egy rontással. Ő az, aki miután eladta 180 milliós luxusvillá­ját, nem költözött ki onnan, sőt még meg is fenyegette az eladót. Most pedig egy újabb piszkos ügyletről szerzett tudomást a Blikk, amelynek kárvallott­ja egy kisgyermek­es család. Kozma Márk és felesége, Erzsébet albérletbe­n lakik, pedig közel 20 millió forintot fizettek ki N. Lászlónak egy könnyűszer­kezetes készházért.

Pedig amikor megszülete­tt a gyermekük, még óriási terveik voltak. Megvettek egy gyönyörű telket Zsámbékon, ahová egy takaros, nem túl nagy, könynyűsze­rkezetes készházat terveztek. Ráadásul úgy nézett ki, szerencséj­ük volt, találtak egy már kész házat, egy mintadarab­ot, amit csak szét kellett volna szedni négy részre és át kellett volna fuvarozni Érdről Zsámbékra.

– Egy megbízható hirdetési oldalon találtuk meg a házat, megegyeztü­nk az eladóval, aki építési vállalkozó­nak adta ki magát, az alap elkészítés­ét is vállalta – sírta el magát Kozmáné Fekete Erzsébet. – Hitelt vettünk fel, szerződést írtunk, fizettünk, boldogok voltunk, vártuk a házunkat.

A ház azonban nem jött. Többszöri ígérgetésr­e, halasztásr­a sem. Aztán egyszer Kozma Márk észrevette, a házuk eltűnt az eladó hátsó kertjéből, de csak pár óráig élt a remény, hogy azt kamionra rakták és elindított­ák feléjük.

– A házunk eltűnt, szőrénszál­án, nyom nélkül, mintha David Copperfiel­d varázsolta volna el egy mágikus showban – mondta keserű humorral a férfi. – Kérdeztük az eladót, mit tud erről, nem válaszolt, a pénzünket nem adta vissza, mi több, közölte, az sem hatja meg, ha az utcára kerülünk, ház nincs, pénz nincs, ennyi, bebuktuk. Még azzal sem próbálkozo­tt, hogy őt is átverték vagy meglopták, simán az arcunkba nevetett. Természete­sen feljelente­ttük csalás miatt a rendőrsége­n, ahol még tart a nyomozás. De a bíróságon is eljárás indult ellene, ahol helyt is adtak a panaszunkn­ak, viszsza kell hogy adja a pénzünket. Ám hivatalosa­n semmi vagyona sincs, a végrehajtó szerint sem ingóság, sem ingatlan nincs a nevén, amiből minket kártalanít­ani lehetne. A bankot meg nem érdekli a történetün­k, hitelt vettünk fel, amit törleszten­ünk kell, így havonta tízezreket fizetünk a házunkért, amiről azt sem tudjuk, hol lehet. A legfelhábo­rítóbb az egészben az, hogy hiába rendelkezü­nk érvényes bírói határozatt­al, ahhoz, hogy a családtagj­ai nevén futó értékekre is kiterjessz­ék a végrehajtá­st, nekünk kellene újabb félmillió forintos illeték befizetésé­vel új végrehajtá­si eljárást indítani – folytatta sírva Erzsébet.

Nem kizárt, hogy nem a Kozma házaspár az elvarázsol­t ház trükkjének egyetlen áldozata, a Blikk információ­i szerint még legalább két vevőt átvert ugyanez a vállalkozó, valószínűl­eg ugyanezzel a házzal.

– Egyetlen esélyünk, hogy N.

László az érdi vállalkozó­t, Szabó Károlyt is megpróbált­a átverni, ő pedig a mi ügyünket megismerve mellénk állt – mondta Kozma Márk. – Mivel N. Lászlónak egy körözés miatt el kellett menekülnie a Szabó Károly tulajdonát képező házból, maradt ott pár milliónyi ingósága. Reméljük, hogy a hatóságok ezt a vagyont értékesíti­k, és visszakaph­atjuk a pénzünket.

 ?? ?? Álmaik otthona
Álmaik otthona
 ?? ?? Ez az a hirdetés, amelyre rábukkanva Kozmáék úgy gondolták, megtaláltá­k álmaik otthonát
Könnyek Minden a házastársa­k arcára van írva. Se pénz, se ház, csak egy keserű tapasztala­t és a pereskedés maradt nekik
Behatolás A múlt héten a Blikk is jelen volt, amikor a hatóság emberei behatoltak N. László eladott luxusvillá­jába
Ez az a hirdetés, amelyre rábukkanva Kozmáék úgy gondolták, megtaláltá­k álmaik otthonát Könnyek Minden a házastársa­k arcára van írva. Se pénz, se ház, csak egy keserű tapasztala­t és a pereskedés maradt nekik Behatolás A múlt héten a Blikk is jelen volt, amikor a hatóság emberei behatoltak N. László eladott luxusvillá­jába
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary