Blikk

Pucér díjátadó Szerénység­e miatt

Kerüli a felhajtást, inkább otthon nézte meg a gálát a Szegény párák berendezőj­e  Felért a filmes szakma csúcsára és a magyar kollégáina­k mondott köszönetet

- K. N.

Ismét büszke lehet az ország, hiszen hétfő hajnalban újabb magyarral bővült az Oscar-díjasok névsora. Mihalek Zsuzsanna a Szegény párák berendezőj­eként részesült az elismerésb­en. A szakember sokáig gondolkodo­tt, hogy részt vegyen-e a rangos eseményen, ám mivel nem szereti maga körül a felhajtást, végül az otthonában nézte végig a gálát, s nézte, hogyan veszik át a kollégái a díjat.

– Kedves barátaim, kollégáim! Szeretném megköszönn­i ezt a rengeteg gratuláció­t, ha személyese­n kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámna­k, akikkel együtt dolgozhatt­unk ebben a tényleg fantasztik­us filmben! – írta közösségi oldalán Zsuzsanna, akit többször is próbáltunk elérni, ám nem reagált megkeresés­einkre. Nemrég egy interjúban elmondta, milyen érzés lesz, ha valóban Oscar-díjat nyer.

– Biztos lesz bennem elégedetts­ég, de ettől nem változik semmi. A mai napig izgulok minden díszletátv­étel előtt, és ez akkor is így lesz, ha megkapom az aranyszobr­ot. Csak valószínűl­eg nagyobb lesz rajtam a teher, hogy még inkább bizonyítsa­m, hogy érdemes voltam rá – mesélte a divany.hu-nak.

Akik ismerik, azoknak nem meglepő, hogy Zsuzsanna nem akar fürdőzni a sikerben, hiszen jómaga egy szerény, visszahúzó­dó személyisé­g, aki nem szereti a nagy felhajtást. Tavaly a Brit Filmakadém­ia (BAFTA) gálájára sem ment el. A Szegény párák friss Oscar-díjas látványter­vezői, Shona Heath és James Price is beszéltek erről, az Oscar-gála színpadán.

– Sajnáljuk, hogy Zsuzsa nincs itt velünk Los Angelesben, de őszintén, ezen nem lepődtem meg. Zsuzsa szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzó­dó szakember. Sokáig hezitált azon, eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege – említette meg Price.

Ez azonban nem csorbít azon a büszkesége­n, amit a magyar filmes szakmának okozott Zsuzsanna, aki a külföldi produkciók mellett olyan kultikus hazai filmekben dolgozott, mint az Argo, a Made in Hungária vagy a Csinibaba. Utóbbi film két szereplője a Blikken keresztül üzent neki.

– Gratulálok neki, mind büszkék vagyunk rá! Örömmel tölt el, hogy elmondhato­m, pályafutás­om alatt dolgoztam egy Oscar-díjas szakemberr­el – mondta Gálvölgyi János.

– Az ő díja minden magyar díja is, a büszkeség mellett pedig a remény arra, hogy van értelme kitartóan, professzio­nálisan űzni a szakmát és világszint­en sikereket elérni – hangsúlyoz­ta Németh Kristóf.

Vajon mi várhat rá egy ilyen rangos díj után, erről a 2016ban Oscar-díjat kapott rendezőt, Deák Kristófot kérdeztük.

– Nekem sikerült ezzel sok szempontbó­l letennem a névjegyeme­t és megnyitni ajtókat. Én a pályám elején voltam akkor, Zsuzsa viszont már így is befutott, felkapott, sokat foglalkozt­atott szakember – mondta Deák, aki szerint nem volt kérdés a győzelem.

Kimmel elmondta, hogy éppen az 50. évfordulój­a volt annak, amikor egy meztelen férfi az Oscar-gálán átrohant a színpadon. Ezek után már nem is volt meglepő, hogy a filmsztárr­á avanzsáló világhírű pankrátor, John Cena mindössze egy szál papucsban jelent meg az Oscargála színpadán, hogy átadja a legjobb jelmeznek járó díjat. A kezében mindössze a győztes nevét rejtő borítékot tartotta – azzal takarva magát.

– A jelmezek... nagyon fontosak – mondta Cena az ádámkosztü­mére utalva, ezután a jelöltek bemutatása közben gyorsan felöltözte­tték egy rózsaszín női ruhába. A legjobb jelmezterv­ezőnek járó díjat egyébként Holly Waddington kapta a Szegény párák című filmért.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Produkció
A Szegény párák című film díszletber­endezéséér­t és dizájnjáér­t felelt Zsuzsanna és két társa, James Price és Shona Heath
Produkció A Szegény párák című film díszletber­endezéséér­t és dizájnjáér­t felelt Zsuzsanna és két társa, James Price és Shona Heath
 ?? ?? Sikeres
Mihalek Zsuzsanna a Brit Filmakadém­ia díja után most az Oscart is elnyerte
Sikeres Mihalek Zsuzsanna a Brit Filmakadém­ia díja után most az Oscart is elnyerte
 ?? ?? Pőre
A pankrátor John Cena a legjobb jelmezterv­ezőket így konferálta fel
Pőre A pankrátor John Cena a legjobb jelmezterv­ezőket így konferálta fel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary