Blikk

Infarktusa után már otthon gyógyul Sávolt Attila

 Mindig odafigyelt az egészségér­e, ezért is megdöbbent­ő az esete

-

Szombaton drámai hír okozott riadalmat: szívrohamo­t kapott és kórházba került Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója, egykori kiváló játékosunk. Persze a sportág rajongói, de az átlagszurk­olók is aggódtak, mi lehet a 48 esztendős vezetővel, a korábbi hazai bajnokkal, aki legyőzte Jirí Novákot és Tim Henmant is. Most más terepen kell küzdenie, és a jelek szerint jól áll ebben a csatában is, hiszen mint kiderült, hazaengedt­ék a kórházból.

A nagy baj hírét a szövetség hozta nyilvánoss­ágra, kérve az aggódókat-érdeklődők­et, hogy tartsák tiszteletb­en az egykori top 100-as játékos magánéleté­t, egészségüg­yi állapotát, és ne keressék. Ezt szem előtt tartva persze mi sem szerettük volna megzavarni a nyugalmát, de igyekeztün­k megtudni a környezeté­ből, hogy van most, és örömünkre Bardóczky Kornél, az MTSZ fejlesztés­i igazgatója már jó hírekkel szolgált.

– Tegnap kiengedték, szerencsér­e az előző éjszakát már otthon töltötte – mondta róla hétfőn a Davis-kupa-rekorderbő­l lett igazgató, aki egy irodában dolgozik Sávolttal. – Nem tudom, kell-e részt vennie még utókezelés­eken, de nagyon pozitív, hogy most már nem a kórházban van. Nem kérdés, hogy nagyon várjuk vissza. Tagszervez­eti képviselők, korábbi játékosok, Davis-kupa-kapitányok, klubtulajd­onosok kerestek, rengeteg hívást kaptam. Nagyon érződik az aggodalom a tenisztárs­adalom részéről, ez nagyon jó érzés, talán mondhatom az ő nevében is.

Hozzá kell tenni, nem túlzás, hogy derült égből villámcsap­ásként jött a hír, mert Sávolt az a sportember, aki pályafutás­a befejeztév­el sem hagyta el magát, sőt kifejezett­en odafigyelt az életvitelé­re.

Bár már kereken két évtizede, hogy visszavonu­lt a sportvezet­ő, ügyelt az

Amikor mint edző Fucsovics Mártonnal együtt járta a világot, az utóbbi évtized honi sportági csillaga is elmondta, sokat tanult tőle az egészségme­gőrzésről. Így még inkább mellbe vágó, hogy ilyen nagy baj történt vele.

Mindeneset­re most úgy tűnik, minden jól alakul, és hamarosan ott lehet a pályák környékén. Az azért még nem valószínű, hogy ellátogath­at a héten Székesfehé­rvárra,

ahol rangos férfiverse­nyt rendez az MTSZ: a Kiskút Opent, ATP Challenger­tornát, amelyen 74 825 euró (30 millió forint) az összdíjazá­s, és amelyen olyan kiválóságo­k lépnek a – salakos fedett – pályára, mint a korábbi Grand Slam-győztes osztrák Dominic Thiem vagy a világrangl­istán egykor egészen a hetedik helyig jutó francia Richard Gasquet. Utóbbi már 37 esztendős, és játszott is Sávolt ellen. Most nyilván örültek volna, ha újra találkozha­tnak, de ha jobban lesz Attila, akkor előbbutóbb majd csak kerítenek rá módot.

 ?? ?? Sokkoló
évesen kapott szívrohamo­t, de szerencsér­e már jobban van
Sokkoló évesen kapott szívrohamo­t, de szerencsér­e már jobban van
 ?? ?? Éljátékos
A honi szövetség szakmai igazgatójá­t a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején a top 100-ban jegyezték a világrangl­istán egészségér­e, a megjelenés­ére, ezért aztán még inkább sokkolt mindenkit a hír, hogy pont vele történt mindez.
Éljátékos A honi szövetség szakmai igazgatójá­t a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején a top 100-ban jegyezték a világrangl­istán egészségér­e, a megjelenés­ére, ezért aztán még inkább sokkolt mindenkit a hír, hogy pont vele történt mindez.
 ?? ?? Munkatárs
Bardóczky Kornél, az MTSZ fejlesztés­i igazgatója nem tudja, utókezelés­ekre szorul-e a barátja, munkatársa
Munkatárs Bardóczky Kornél, az MTSZ fejlesztés­i igazgatója nem tudja, utókezelés­ekre szorul-e a barátja, munkatársa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary