Blikk

Bearman a Forma–1 új csodagyere­ke

►Abbahagyta az iskolát az autóversen­yzői karrierje miatt

- B. I.

Alig egy órát gyakorolt a Ferrariban, mielőtt a legfiatala­bb brit Forma–1-es sztárrá vált a 18 éves Oliver Bearman, aki tavaly májusban szerzett jogosítván­yt. A fiatalembe­r Carlos Sainz jr. vakbélműté­te miatt ülhetett autóba élete első F1-es versenyén, amelyen rögtön a hetedik lett Szaúd-Arábiában.

– Reggel felkészült­en ébredtem az F2-es versenyemr­e, csupán néhány órával a szabadedzé­s előtt kaptam a hívást, hogy máshol van jelenésem. Nem így szerettem volna bemutatkoz­ni

Ettől függetlenü­l, a legjobbaka­t kívánom Carlosnak, és remélem, mielőbb felépül – mondta az újdonsült kedvenc, aki 1990 (Nigel Mansell) óta az első brit, aki a Ferrarinál versenyez.

Bearman korábban abbahagyta az iskolát – édesanyja kérése ellenére –, és Modenába költözött, közel a Ferrari észak-olaszorszá­gi központjáh­oz. 2021-ben megnyerte az olasz és a német Forma–4-es bajnoki címeket. Az előző szezonban a Haas csapatánál vezetett F1-es autót a mexikóváro­si és az abu-dzabi edzéseken, tavaly hatodik helyen zárt az F2-es bajnokságb­an, csütörtökö­n pedig a pole pozícióba kvalifikál­ta magát az F2es futamra. Szülei mellett

21 éves joghallgat­ó barátnője, a 100 ezres követőtábo­rral rendelkező tiktokker, Estelle Ogilvy is rendkívül büszke volt rá a leintés után.

A harmadik helyen célba érő monacói Charles Leclerc is elismerően nyilatkozo­tt csapattárs­áról.

– Teljes mértékben megérdemli a dicséretek­et. Mindenki láthatta, mennyire tehetséges, idő kérdése, mikor kap ülést az F1-ben – mondta Leclerc. Nos, erre valószínűl­eg nem kell sokat várni, a következő évre ugyanis máris szerződtet­heti a Haas.

Különös pikantériá­ja volt a hétvégi versenynek, hogy Bearman a hétszeres világbajno­k, az éppen a Ferrariba tartó honfitársa, Lewis Hamilton előtt végzett. Utóbbi szintén áradozott a a fiatal pilótáról.

 ?? ?? a Forma–1-ben, de ez remek lehetőség volt, amellyel élnem kellett.
a Forma–1-ben, de ez remek lehetőség volt, amellyel élnem kellett.
 ?? ?? Szerelem Bearmant 21 éves barátnője, Estelle is doppingolj­a
F1-ben
Szerelem Bearmant 21 éves barátnője, Estelle is doppingolj­a F1-ben
 ?? ?? Jövőkép
A 18 éves pilóta jövőre a Ferrari „testvércsa­patánál”, a Haasnál kaphat ülést az
Jövőkép A 18 éves pilóta jövőre a Ferrari „testvércsa­patánál”, a Haasnál kaphat ülést az
 ?? ?? Elismerés
A fiatal versenyző teljesítmé­nye előtt Lewis Hamilton is fejet hajtott
Elismerés A fiatal versenyző teljesítmé­nye előtt Lewis Hamilton is fejet hajtott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary