Blikk

Apja sírjában rendezte be a drograktár­at Károly

 A leszázalék­olt édesanyja is közreműköd­ött szeretett fia drogügylet­eiben

- V. A.

BÉLAPÁTFAL­VA — Aligha találhatot­t volna bizarrabb helyet a kábítószer elrejtésér­e az a drogárus, akire a napokban csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa­i. B. Károly az édesapja sírjában rendezte be a raktárat, az üzletbe pedig idős, gerincbete­g, leszázalék­olt édesanyját is bevonta. A rendőrök a falu temetőjébe­n

AZT GONDOLOM... fogták el őket, amikor Erzsike néni a fia kérésére éppen a sírba rejtett drogokból vett magához pár adagot, hogy Károly kiszolgálh­assa a temető közelébe rendelt vevőit.

A helyiek körében teljes a döbbenet. Hiszen Károlyról tudták, hogy börtönvise­lt, félresiklo­tt ember, afféle faluroszsz­a, de ilyen galádságot még belőle sem néztek ki. A 37 éves férfi felmenőit ráadásul mindenki tisztelte: a temető világhábor­ús emlékművén kilenc hős családtag nevét vésték kőbe. B. Károly 2014-ben elhunyt édesapját, a kiváló hentest pedig ma is hálával emlegetik, legendás sonkái, kolbászai egy évtizede hiányoznak a húsvéti asztalról.

Idén a húsvétot fia, Károly ismét a rácsok mögött tölti, de nála ez már megszokott dolog. Nemrégen szabadult utolsó börtönbünt­etéséből, előtte házi őrizetben is volt, s most megint kinéz neki egy legalább ötéves fogság.

– Csak azt hallottuk vasárnap dél körül, hogy a temető környékén áll a bál, hatalmas az ordítozás, állig felfegyver­zett rendőrök két idegen férfit rohantak le, majd bilincsbe verve bedobták őket egy fekete buszba – mondta a B. család egyik szomszédja. – Karcsi folyton ott álldogált a temető sarkán, most tudtuk meg, nem a gyász, az emlékezés vitte oda, hanem ott árulta a drogot. Ráadásul az édesanyját is belekevert­e, hogy ne legyen feltűnő, a mamával szedette ki a raktárból a kábítószer­es tablettáka­t.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa­i a miskolci Bükk kommandó rendőreive­l fogták el B. Károlyt és két vevőjét. A sírban egykilónyi amfetamint és 300 darab extasytabl­ettát találtak a bűnügyi helyszínel­ők, ezek feketepiac­i értéke közel ötmillió forint.

– Fura egy sír ez. Átlósan van benne egy húszcentis rész, egy csík, tele földdel, a virágoknak – mondta egy temetőben dolgozó férfi, aki meg is mutatta a sírt. – Ide ásta el Károly a kábítószer­t, műanyag dobozokban. Gyakran egy egész köteg pénzzel mászkált, de munkája sosem volt. Szerintünk az Erzsike tudhatta, miből él a fia, kizárt dolog, hogy sejtelme sem lett volna, mi az, amit neki kell elhoznia a férje nyughelyér­ől. Karcsi nem egyszerű gyerek, erőszakos is tud lenni, de ugyanakkor egy szem fiú, az anyja így is szerette, megtette, amire kérte. Egy biztos, ha Károly nem is dolgozott, jól élt, most cseréltek ablakot a házukban, friss a kapu is, biztos nem az asszony zsebpénzne­k is kevés jövedelméb­ől tellett rá.

A rendőrök B. Károlyt őrizetbe vették, édesanyja ellen is eljárás indult. Ő szabadlábo­n védekezhet. Vasárnap elvitték a rendőrök, azóta nem áll szóba senkivel, munkatársa­inknak sem nyitott ajtót.

– Ekkora szégyent nem fog tudni elviselni. Jól ismerem, ebbe még jobban belerokkan – mondta a nőt húsz éve ismerős szomszédas­szony. – Erzsike egy törékeny teremtés, lelkileg is. Szerintem is tudta, mi van a sírban, de nem mert, nem akart ellenkezni. Bármit is tett Karcsi, mindig megbocsáto­tt neki, hiszen az egyetlen fia. Pedig már korábban is szégyent hozott a nevükre. Most ez a kriptás dolog, ez mindennek a teteje! Karcsi a falu régi hentesének, egy becsületes családnak tette tönkre a renoméját ezzel a trükkel. Forog a sírban a szegény apja, de talán jobb, hogy ezt már nem kellett megélnie.

 ?? ?? Zacskók a mécsesekbe­n A nyomozók ötmillió forint értékben bukkantak extasyra és amfetaminr­a
Zacskók a mécsesekbe­n A nyomozók ötmillió forint értékben bukkantak extasyra és amfetaminr­a
 ?? ?? Családi biznisz B. Károlyt őrizetbe vették a rendőrök, édesanyja szabadlábo­n védekezhet
Családi biznisz B. Károlyt őrizetbe vették a rendőrök, édesanyja szabadlábo­n védekezhet
 ?? ?? Nyugodjon békében
A helyieket megdöbbent­ette, hogy a rossz útra tért fiú ilyen ocsmányság­ra használta apja sírját
Nyugodjon békében A helyieket megdöbbent­ette, hogy a rossz útra tért fiú ilyen ocsmányság­ra használta apja sírját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary