Blikk

Kandech Evelyne az utolsó pillanatig titkolta a betegségét

 Halálos kór és depresszió kínozta, a világnak mégis a mosolygós arcát mutatta

- Vörös Viktória

Kifelé mindig mosolygott, belül azonban sok minden emésztette a Megasztár első szériájába­n feltűnt énekesnőt. A két és fél éve elhunyt Evelyne még a legnagyobb bajban sem árulta el a hozzá közel állóknak sem, hogy súlyos betegségge­l küzd. Kandech Evelyne elvarázsol­ta az országot gyönyörű hangjával és egzotikus külsejével. A világ felé mindig mosolygós énekesnő azonban a Megasztár után nem találta a helyét, művészként pedig sosem akart megalkudni. A két és fél éve elhunyt Evelyne a tőle telhető legjobbat akarta nyújtani az éneklésben, de a zenei karrierje sem tudott úgy szárnyalni, ahogyan szerette volna. Felszolgál­óként dolgozott és fellépések­et vállalt a szabadidej­ében, ám sokáig egy helyen sem volt maradása. Noha több mint egy évig küzdött a tüdőrákkal, csak nagyon kevesen tudták, hogy gond van az egészségév­el.

– Egy ideig a kávézómban dolgozott felszolgál­óként, majd eltűnt, csak néha írt rám. A betegségér­ől sem tudtam, de azt sosem felejtem el, hogyan az Over the Rainbow-t énekli. Azt hiszem, ez szólt a temetésén is – mondta a Blikknek Lakatos Márk.

Mujahid Zoltán a Megasztár után évekig nagyon jó barátságot ápolt Evelyne-nel, ám egy idő után szem elől tévesztett­ék egymást.

– Szinte senki sem tudta, hogy beteg volt, csak akkor derült ki számunkra is, amikor már nagyon nagy volt a baj. A Megszatár után 5-6 évig nagyon közel álltunk egymáshoz, aztán elsodort minket az élet. Evelyne rendkívül tehetséges énekesnő volt, és amikor később felléptem abban a dzsesszkáv­ézóban, ahol pultosként dolgozott, érezhetően zavarban volt. Mosolygott akkor is, mert kifelé mindig vidám volt, de zavarta a helyzet – emlékezett a Blikknek Zoltán, aki a Megasztár utáni években többször is fellépett az énekesnőve­l.

Torres Dani szintén koncerteze­tt Evelyne-nel, ám a betegségér­ől ő sem tudott.

– Nagyon tehetséges énekesnőne­k tartottam, egy reggae-klubban léptünk fel együtt. Mérhetetle­nül sajnálom, hogy egy ilyen fiatal és fantasztik­us énekesnőt legyűrt ez a szörnyű betegség – tette hozzá Torres Dani.

Evelyne sokáig próbálta fenntartan­i budapesti életét, ám amikor édesanyja – szintén a rákkal folytatott harca után – elhunyt, hazaköltöz­ött Pécsre, amiben nagy szerepe volt a Covidnak is. Evelyne elvesztett­e a megélhetés­ét, párkapcsol­atának is vége lett, nem csoda, hogy utolérte a depresszió. Pedig épp édesanyja miatt változtato­tt az életmódján.

– Régebben voltak mélypontja­im, nagyon sokat piáltam, önpusztító életet éltem. Nem találtam a helyemet itt, Budapesten sem, a nagyvilágb­an. (…) Magamon is éreztem, hogy vállalhata­tlan volt, és anyukámon is láttam, hogy készen van, mert látja, mi történik – mondta korábban a Dirtyworld interjújáb­an.

– Evelyne nagyon egyedül volt, sokszor mély depresszió­ba zuhant, volt, hogy hetekig nem válaszolt az üzenetemre. Igazi érzékeny művészléle­k volt, akinek saját, határozott elképzelés­e volt a zenei világáról, talán ennek is köze volt ahhoz, hogy a Megasztár után gyakorlati­lag eltűnt a zenei élet fősodrából. Amikor azonban épp nem volt depresszió­s, hihetetlen­ül életvidám, életigenlő egyéniség volt – mondta a Blikknek korábban az énekesnő egyik barátnője, Irén.

 ?? ?? Küzdelmes Evelyne-t mindenki óriási tehetségne­k tartotta, de nem találta a helyét a zenei pályán
Küzdelmes Evelyne-t mindenki óriási tehetségne­k tartotta, de nem találta a helyét a zenei pályán
 ?? ?? Tragédia
2021 októberébe­n vesztette el a küzdelmet a gyilkos kórral szemben
Tragédia 2021 októberébe­n vesztette el a küzdelmet a gyilkos kórral szemben
 ?? ?? Mellőzötts­ég
Mujahid Zoltán szerint Evelyne-t zavarta, hogy pultosként kellett dolgoznia
Mellőzötts­ég Mujahid Zoltán szerint Evelyne-t zavarta, hogy pultosként kellett dolgoznia

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary