Blikk

Viperával csépelték a győri szurkolóka­t

 A lelátói harcban biztonsági­ak és focidrukke­rek csaptak össze a nézőtéren

-

GYŐR — Siralmasan futballozó csapat, viperával (?) fenyítő biztonsági­ak, felháborod­ott szurkolók. Áll a bál a labdarúgó-NB II-ben második helyen álló ETO FC Győrnél a Honvéd elleni, hazai pályán elszenvede­tt 1-0-s vereséget követően.

A másodosztá­lyban kiemelkedő anyagi lehetősége­kkel bíró együttes tavasszal gyengén szerepel, de a pályán látottakná­l is fájdalmasa­bb a szurkolók számára, ami hétfőn a lelátón történt. Lapunkhoz több kép és videó is eljutott arról, hogyan „tettek rendet” a biztonsági­ak az egyik szektorban, látszólag viperának tűnő eszközökke­l. De az ETO Facebookol­dalát is ellepték a felháborod­ott drukkerek hozzászólá­sai.

„Szeretném megkérdezn­i, hogy mi késztette arra a »biztonsági szolgálato­t«, hogy a teljesen elzárt hazai szurkolók között viperával a kezükben rendet tegyenek? A szurkolók, akik hóban-fagyban kitartanak a csapat mellett… Köztük 1314 éves gyerekekke­l, akik élnek-halnak klubért!” – írta az egyik drukker.

Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy szlovák feliratú ruhákban voltak a szekusok, és a szlovákiai klubtulajd­onos Világi Oszkártól követelnek magyarázat­ot, aki az ETO mellett a dunaszerda­helyi DAC-nak is a vezére. Úgy tudjuk, a Honvéd elleni meccs kiemelt kockázatú volt, ezért plusz erőket mozgósítot­tak a rendezéshe­z, a szurkolók szerint Szlovákiáb­ól érkezett az „erősítés”.

„Kedves ETO-vezetőség! Kérem, kommentálj­ák, hogyan fordulhat elő olyan, hogy a saját biztonsági szolgálatu­nk a saját szurkolóin­kat veri? Ide jutunk, hogy magyar stadionban magyar szurkolóka­t ver a szlovák biztonsági őr?!” – tette fel a kérdést egy másik győri.

Hogy mi vezetett a balhéhoz, azt nem tudni, van, aki szerint hazai fanatikuso­k próbálták megközelít­eni a vendégtábo­rt.

– A hetvenedik perc táján indultak meg a biztonsági­ak a hazai szektorban, és ott kezdték el ütlegelni a drukkereke­t. Döbbenet, hogy a győri szurkolóka­t a saját csapatuk biztonsági szolgálata üti, ide jutott az ETO – panaszkodo­tt lapunknak egy neve elhallgatá­sát kérő szemtanú, aki szerint már jó ideje Szlovákiáb­ól jár egy 10-20 fős biztonsági gárda a mérkőzések­re, tomfával, viperával felszerelk­ezve. – Többen is komoly sebet kaptak, nem kíméltek senkit. Azt hallottam, hogy az ETO Baráti Kör is fellép az ügyben, óriási a felháborod­ás.

Úgy értesültün­k, szurkoló és biztonsági ember is megsérült. Az ETO nem reagált, az Országos Mentőszolg­álat azt közölte, egy férfit szállított­ak a helyszínrő­l súlyos sérülés miatt stabil állapotban kórházba. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitány­ságtól megtudtuk, arról kaptak bejelentés­t, hogy a mérkőzés egyik rendezőjét szurkoló bántalmazt­a. Súlyos testi sértés miatt eljárás indult.

 ?? ?? Fájt
A győriek hazai pályán kaptak ki 1-0-ra az esélytelen­ebbnek tartott Honvédtól
Fájt A győriek hazai pályán kaptak ki 1-0-ra az esélytelen­ebbnek tartott Honvédtól
 ?? ?? Felháborod­ás Több drukker is arról számolt be, hogy klubjuk biztonsági emberei viperát is használtak
Felháborod­ás Több drukker is arról számolt be, hogy klubjuk biztonsági emberei viperát is használtak
 ?? ?? Felvétel
Van olyan felvétel a lelátói történések­ről, amelyen viperának látszó tárggyal csapkodnak a biztonsági­ak
Felvétel Van olyan felvétel a lelátói történések­ről, amelyen viperának látszó tárggyal csapkodnak a biztonsági­ak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary