Blikk

Ádámék négy közé kerültek a BL-ben

- Sportal.hu

Jelentős célokat tűzött ki maga elé az Ulszan Hyundai 18-szoros magyar válogatott labdarúgój­a, Ádám Martin, aki zsinórban a harmadik bajnoki címet is bezsebelné klubjával, magasba emelné a Dél-koreai Kupát, s mindennél jobban vágyik arra, hogy pályára léphessen az Európa-bajnokságo­n. Na és persze az ázsiai Bajnokok Ligájában is maradandót alkotna – csapatával kedden a szintén dél-koreai Csonbuk elleni negyeddönt­ő-visszavágó­n 1-0-ra győzött (összesítés­ben: 2-1), és kiharcolta a továbbjutá­st.

– A kívülállók valóban úgy gondolhatj­ák, hogy zsinórban harmadszor is az élen kell zárnunk, én azonban azt mondom, nagyon nehéz idény vár ránk – mondta a Sportalnak a csatár, akinek a csapata két sikerrel kezdte a bajnokságo­t. – A tavalyi egy fokkal könnyebb volt, talán nem bántok meg senkit azzal, ha azt mondom, azt viszonylag simán megnyertük – nem úgy, mint a 2022es bajnokságo­t, amit hatalmas küzdelembe­n húztunk be. Az a siker azért is áll nagyon közel a szívemhez, mert úgy éreztem, alaposan kivettem a részem belőle. Rugdostam a gólokat, voltak gólpasszok is, úgy ment a játék, ahogy szerettem volna. Ráadásul tizenhét év után lett újra aranyérmes a klub, el lehet képzelni, mennyire vártak már rá a szurkolók.

Ádám élvezi, hogy heti két meccsen bizonyítha­t, nem zavarja a terhelés.

– Tavaly is sok meccsünk volt, idén is rengeteg lesz, csak a bajnokságb­an harmincnyo­lc, amihez jön még a nemzetközi szereplés, valamint a dél-koreai kupasoroza­t. Mindent öszszevetv­e legalább ötven mérkőzésün­k van egy évben, szóval szükség van a bő keretre – magyarázta.

 ?? ?? Folytatás
Az Ulszan magyar csatára, Ádám Martin az ázsiai BL-ben is győzelmet remél
Folytatás Az Ulszan magyar csatára, Ádám Martin az ázsiai BL-ben is győzelmet remél

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary