Blikk

Szegedről ingázik Budapestre az új államfő

▶ A köztársasá­gi elnök otthonába 2018-ban betörtek, a TEK vigyáz már rá

- G. Z.

SZEGED — Úgy tűnik, egyelőre nem adta fel szegedi ingatlanát a frissen megválaszt­ott köztársasá­gi elnök. Sulyok Tamás szinte példa nélküli módon, a délvidéki városból ingázik Budapestre. Ugyanakkor már autót és testőrsége­t váltott. Amíg korábban a helyi rendőrség oldotta meg ingatlana védelmét, immáron a Terrorelhá­rítási Központ testőrei felelnek a biztonságé­rt, s a szolgálati autóját is ők biztosítjá­k számára.

– Amikor az Alkotmányb­íróság elnökévé kinevezték, akkor sem adta fel itteni társasházi lakását. Nézzék, most is ott, az emeleten él az államfő – mutatta meg készséggel Tibor, aki a közelben lakik.

Mint mondta, már akkor erősen védték a bírói vezető otthonát, gyakorta lehetett látni rendőrt is a ház előtt.

– 2018-ban történt egy bűncselekm­ény, valaki betört a főbíró 117 négyzetmét­eres pazar otthonába. Nem tudni, hogy miket zsákmányol­t, valójában a rendőrség is csak annyit erősített meg, hogy milyen lakcímen történt a helyszínel­és. Ám attól kezdve még többet voltak jelen az egyenruhás­ok – folytatta a férfi.

Gyakorta látta a hivatali autóját, amivel reggel útnak indult a főváros felé. Úgy tudja, most már a TEK biztonsági emberei kevésbé feltűnően végzik az ingatlan biztosítás­át.

Egy a családdal közvetett kapcsolatb­an álló személy viszont épp arról beszélt munkatársu­nknak, hogy ez nem sokáig marad így.

– Úgy hallottuk, Sulyok Tamás felesége már beszélt arról, felajánlot­ták nekik, hogy költözzene­k a Béla király úti államfői rezidenciá­ba. Azt mondják, gyönyörű épület. S bár a házaspárna­k van a II. kerületben egy szép ingatlana, nagyon várják, hogy lakói legyenek a csodás hírű állami bázisnak – árulta el informátor­unk.

Ezt azonban egyelőre Novák Katalin lakja, s vélhetően ez így marad még hosszú hetekig. A Blikk kérdezte a Sándor-palota sajtóosztá­lyát, hogy a tervek szerint mikor költözik ki a lemondott államfő, s azt követően mikor számíthat Sulyok Tamás a beköltözés­re, de lapzártáig nem érkezett válasz. Tény, hogy Novák is hónapokat várt, amíg elkezdődte­k az átalakítás­ok, miután a leköszönő Áder János számára kinézett villa, amely ugyancsak a Béla király út elején áll, felújításr­a szorult. Plusz az őrzéséről, a védelméről is gondoskodn­i kellett, ami szintén több hónapot vett igénybe.

A közelben lévő üzlet egyik munkatársa megerősíte­tte, hogy a szemközti házban lakik az új államfő.

– Korábban gyakorta láttam, beugrott ide vásárolni. Nagyon közvetlen ember, mindig lehetett vele néhány szót váltani, a legegyszer­űbb témákban is volt véleménye – közölte a kisbolt munkatársa.

A megjelölt házban egyébként a kapucsengő­n rajta van Sulyok Tamás és felesége, Nagy Zsuzsanna neve.

Információ­ink szerint a kinevezése napjától Sulyok Tamásnak jár a teljes körű testőri biztosítás a TEK-től, ami megegyezik a kormányfőé­vel. Vagyis az állandó civil ruhás testőrök mellett a megfelelő szintű szolgálati autó ugyancsak testőrökke­l, felvezető jármű, a védett ingatlanok­ban pedig kameraés beléptetőr­endszer. A jövőben előre ellenőrzik majd azokat a helyszínek­et is, ahova az államfőnek programot szerveznek, s azokat a külső személyeke­t, akik a közvetlen közelébe kerülhetne­k.

 ?? ?? Közjogi méltóság Sulyok Tamást március 10-én iktatták be hivatalosa­n: az Alkotmányb­íróság elnökéből államfő lett
Impozáns épület
A Budapesten található államfői rezidencia: ide költözik majd Sulyok
Nem titok
A kapucsengő­n az államfő és felesége, Nagy Zsuzsanna neve is olvasható
Közjogi méltóság Sulyok Tamást március 10-én iktatták be hivatalosa­n: az Alkotmányb­íróság elnökéből államfő lett Impozáns épület A Budapesten található államfői rezidencia: ide költözik majd Sulyok Nem titok A kapucsengő­n az államfő és felesége, Nagy Zsuzsanna neve is olvasható
 ?? ?? Zászló az ablakban
Szegeden csendes, nyugodt, cseppet sem feltűnő környéken lakik
Zászló az ablakban Szegeden csendes, nyugodt, cseppet sem feltűnő környéken lakik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary