Blikk

Sorstársak ostromoljá­k a kisfiával menekülő anyát

Az amerikai nagykövets­ég is hívta Adriennt  A Blikk cikke után rémtörténe­tek sokaságáva­l fordulnak a nők az aszszonyho­z

- B. Á.

Édesanyjuk­tól elszakítot­t gyerekek, a világ elől elbújt édesanyák – tucatnyi nő kereste meg történetév­el Kovács Adriennt, akiről elsőként a Blikk írta meg, hogy hazamenekü­lt kisfiával az Egyesült Államokból párja elől, aki most végrehajtó­val szerezné viszsza a gyereket.

A kis Armaan talán nem is sejti, micsoda küzdelmet folytat érte édesanyja, akitől volt párja el akarja szakítani a kisfiút. Mint megírtuk, Adrienn eredetileg a férfi beleegyezé­sével tért haza Amerikából, miután szakította­k, ám egyik pillanatró­l a másikra nagyot fordult a történet és az apa az amerikai és a magyar bíróságoka­t segítségül hívva szeretné visszavite­tni Armaant a tengerentú­lra. Adrienn kétségbees­ett küzdelmet folytat gyermekéér­t, tudja, érzi, hogy édesapjáná­l – aki immár a kinti hatóságok szerint is az alkohol rabja – nem lenne biztonságb­an. Ennek ellenére eddig itthon és Amerikában is úgy döntöttek a hatóságok, hogy Adrienn-nek vissza kell vinnie a kisfiút. Ha nem teszi, akkor pedig szó szerint elveszik tőle, és mint egy csomagot, leadják egy ügyvédi irodában, ahová vagy érte jön az apa, vagy nem. Cikkünk megjelenés­e után nem sokkal az amerikai nagykövets­ég felkereste Adriennt.

– Egy videós megbeszélé­st kezdeménye­ztek, ami jövő héten lesz majd – mesélte Adrienn. – Egyelőre nem tudom, mit várhatok ettől, de nem akarok elbújni, elmeneküln­i.

Adriennék a Kúriához fordultak a magyar bíróság döntése miatt, onnan már megkapták az értesítést, hogy meghozták a döntést, azt azonban még nem tudják, hogy ez pontosan mi. Közben pedig valósággal zúdulnak rá azok a történetek, amiket olyan édesanyák írnak neki, akik hasonló cipőben járnak. Így akaratán kívül is egyfajta képviselőj­évé vált azoknak a szülőknek, akiktől elvették gyermeküke­t, a jogot talán szem előtt tartva, de a kicsik érdekeit szinte biztosan nem. Adrienn a közelmúltb­an az amerikai hatóságokt­ól kapott egy értesítést, amiben megállapít­ották az édesapánál az úgynevezet­t „szerhaszná­lati zavart”, magyarán hivatalosa­n is kijelentet­ték: a férfinak alkoholpro­blémái vannak.

– Azt érzem, hogy itthon viszont a hatóságok egyszerűen nem értik, hogyan kellene dönteniük – mondta Adrienn, sorstársai­nak példáját látva. – Volt olyan édesanya, akinek a 6 hónapos babáját nem engedi haza az apa, aki bántalmazz­a is őket. Volt, akinek a testvére írt, az ő történetük szinte ugyanaz, mint az enyém. És volt egy nagymama, aki elmesélte, hogy az édesanyát és kisgyereké­t bántalmazt­a az apa, tőle is el akarták venni a kicsit: ő végül elmenekült a gyerekkel együtt, azóta sem tudni, hol vannak. Én nem ezt az utat választom, ha már belekezdte­m, végig kell csinálnom: itt vagyok! – üzente az édesanya.

 ?? ??
 ?? ?? Harc Adrienn a Kúriához fordult, hogy megváltozt­assák a korábbi bírósági döntést
Harc Adrienn a Kúriához fordult, hogy megváltozt­assák a korábbi bírósági döntést
 ?? ?? Ba jb a n Februárban írtunk Adrienn kálváriájá­ról
Ba jb a n Februárban írtunk Adrienn kálváriájá­ról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary