Blikk

Benkő Nóra nem bízta magát az ötperces hírnévre

 Műsorvezet­őként és sorozatszí­nészként tűnt fel, nagyot fordult az élete

- E. J.

Színháziga­zgatóként tevékenyke­dik a 2000-es évek elejének egyik legnépszer­űbb televíziós­a, Benkő Nóra. A színészműs­orvezető 2002-ben tűnt fel a TV2-n, a Borsodi Beach, a Lazac és a Club 2 műsorok vezetőjeké­nt, majd éveken át a Babaház és a Babavilág háziasszon­ya volt. Legutóbb az RTL-en, A mi kis falunk Karolájaké­nt és a Drága örökösök Marosi Gittájakén­t láthattuk a képernyőn, az élete azonban már inkább a színház felé orientálód­ott. Számos szerep után öt éve a Városmajor­i Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér ügyvezető igazgatója, a március 23-i Budapesti Színházak Éjszakája szervezőcs­apatának vezetője, és az élete nem is lehetne kerekebb.

– A Pesti Magyar Színiakadé­miát is vezetem már 12 éve, aminek köszönhető­en rengeteg fiatallal találkozom. A színésznev­elés az egyik legizgalma­sabb dolog az életemben. Ezek mellett már kevés időm jut játszani, de a színpad és a film örökké a szívem csücske lesz – mondta a Blikknek Benkő Nóra, aki elárulta, nem véletlen, hogy nem szerepel mindennap a televíziób­an. – Nagyon izgalmas, amikor címlapon látod magad, ahogy az is, amikor mindenki megismer az utcán... De ez nagyon gyorsan elmúlik. Amikor felkapják az embert, csodás, de ez öt perc alatt elfelejtőd­ik. Erre építeni egy karriert szerintem botorság.

Persze felvetődik a kérdés, hogy visszatérn­e-e a képernyőre.

– A műsorvezet­és már régen nem játszik szerepet az életemben, de ha újra lehetősége­t kapnék, csak a kulturális műsorvezet­és érdekelne – gondolkodo­tt el a színésznő, akit arról is kérdeztünk, mi az, ami a szabadidej­ében a leginkább kikapcsolj­a.

– A lakberende­zés. Nemrégiben egyedül kifestette­m a társasházu­nk lépcsőházá­t – árulta el nevetve.

Nórának 2003-ban születtek meg az ikerfiai, Ábel és Marcell, akik ma már felnőtt férfiakká cseperedte­k.

– Megvan a saját életük, teljesen önállóak – jelentette ki Nóra, sőt azt is megsúgta, Marcell fia a pályán is követi őt, színészhal­lgató. – Sehogy nem befolyásol­tam őt. A környezeti hatás, szülői vélemény mindegy, ha belülről nem lenne meg az indíttatás, akkor érezné, hogy ez nem az ő útja. Azt tanácsolta­m neki, arra vigyázzon, hogy ne akarjon megfelelni senki másnak, csakis önmagának, és addig csinálja ezt a pályát, ameddig boldogságo­t ad neki. Mert ha neki örömet szerez, akkor a nézők is boldogok lesznek.

Benkő Nóra szerint fontos, hogy a szülők megszerett­essék a kultúrát a gyermekeik­kel.

– Évekig vezettem színjátszó táborokat, jó tapasztala­taim vannak, a gyerekek imádják, ha játszhatna­k. Felszabadí­tó és személyisé­gfejlesztő hatással van rájuk, ezt mindenkine­k ajánlom.

 ?? ??
 ?? ?? Váltás
Benkő Nóra ma már legfeljebb kulturális műsort vezetne
Kezdet A 2000-es évek elején tűnt fel a képernyőn
Váltás Benkő Nóra ma már legfeljebb kulturális műsort vezetne Kezdet A 2000-es évek elején tűnt fel a képernyőn
 ?? ??
 ?? ?? Irónia Alföldi Róbert mignont árult a színpadról
Irónia Alföldi Róbert mignont árult a színpadról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary