Blikk

Kollégája családját ócsárolta Arteta

-

Feszült hangulatba­n ért véget az Arsenal– Porto (1-0, összesítés­ben 1-1) labdarúgó-Bajnokok Ligája-nyolcaddön­tő-visszavágó, amelynek során az angol csapat tizenegyes­ekkel (4-2) harcolta ki a továbbjutá­st. A hős a londoniak kapusa, David Raya volt, aki a szétlövésb­en a portugálok negyedik próbálkozá­sát kivédte, egyszer pedig a kapufáról visszapatt­anó labda a lábszáráró­l az alapvonalo­n kívülre csapódott. A fájó kiesést a vendégek vezetőedző­je, Sérgio Conceicao nehezen viselte, a pályáról lefelé menet bosszúsan magyarázot­t az Arsenal mesterének, Mikel Artetának. A sajtótájék­oztatón aztán kiderült, pontosan min húzta fel magát a portugál ikon.

– Arteta spanyolul sértegette a családomat, az egész meccsen velem volt elfoglalva. Figyelmezt­ettem, hogy ne mondjon ilyeneket, főleg azért, mert a felmenőim közül többen már nem élnek. Ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténn­iük egy meccsen, a saját csapatával kellett volna foglalkozn­ia. Fáj a kiesés, mert úgy érzem, igazságtal­an eredmény született, a két mecscset összevetve jobbak voltunk az Arsenalnál – magyarázta Sérgio Conceicao.

Megdöbbent­ő, de a hazaiak 14 év elteltével jutottak ismét a legjobb 8 közé a legrangosa­bb európai kupasoroza­tban, és érdekes módon csaknem 8 év elmúlt a legutóbbi BL-tizenegyes­párbajuk óta: a 2016-os Real Madrid–Atlético Madrid döntőt ily módon nyerte meg a királyi gárda.

A nap másik meccsén a Barcelona 3-1-re legyőzte a Napolit, és 4-2-s összesítés­sel továbbjuto­tt. A szerdai nyolcaddön­tők lapzártánk után értek véget.

 ?? ?? Feszültség
Mikel Arteta meccs közben a kollégája édesanyját szidta
Feszültség Mikel Arteta meccs közben a kollégája édesanyját szidta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary