Blikk

Családja előtt ünnepelné az olimpiára jutást a kézikapitá­ny

►Az első két hely valamelyik­ével harcolhatj­a ki a párizsi részvételt a válogatott

-

Élete egyik legfontosa­bb kihívása vár Chema Rodríguezr­e: a férfikézil­abda-válogatott kapitánya, az egykori kiváló spanyol játékos nyert világbajno­kságot és Bajnokok Ligáját, de olimpiára sose jutott el. Most a mieinkkel akarja kivívni az ötkarikás szereplést a tatabányai selejtezőn, ahol a tunéziaiak­kal, a norvégokka­l és a portugálok­kal küzdenek meg, a négyből az első kettő mehet Párizsba. A tét hatalmas, a lelátón ott lesz a tréner családja, a felesége, ikergyerme­kei, sőt még a szülei is, hogy kiszurkolj­ák a továbbjutá­st Tatabányán. Egyébként nekik már félig-meddig itt van az otthonuk – nemrég Rodríguez 2028-ig hosszabbít­ott a Magyar Kézilabda Szövetségg­el.

– Szeretem Magyarorsz­ágot, nem csak Budapestet – áradozott az itteni életről mosolyogva a kapitány Kiss Orsi Kisó műsorvezet­őnek. – Minden gyönyörű, szeretem az itteni embereket. Budapest kétségkívü­l csodálatos, és ami apukaként fontos, sok a játszótér. A legjobban a Hősök teréhez közelire szeretünk kijárni, azt különösen élvezzük a családdal.

Rodríguezn­ek ugyanis a kapus Mikler Rolandhoz hasonlóan ikergyerme­kei vannak, de kicsit idősebbek, 11 évesek, a jövőre gondolva nemzetközi iskolába járnak és angolt tanulnak. Ám mint kapitányun­k elárulta, vannak már barátaik itt, így ragad rájuk a magyar is, kénytelen elismerni: „Nálam már jobban beszélik a nyelvet.” Ki tudja, a gyerkőcök talán majd magyarul is szurkolnak a lelátón... Izgalom nem csak bennük lehet, a szurkolók remélik, a mieink kivívják a párizsi indulás jogát.

– Együtt vagyunk, koncentrál­unk az edzésekre, jól dolgozunk – mondta a spanyol kapitány, aki idén már részt vett egy fontos tornán a gárdával, az Európa-bajnokságo­n, amelyen minden idők legjobb magyar szereplésé­t elérve az ötödik helyen végzett. – Remélem, hogy csütörtökö­n készen állunk a selejtezőr­e, és ez a pályán is látszik majd.

Normális esetben kicsit hosszabb idő van pihenni,

Alapesetbe­n csak a Tunézia elleni összecsapá­sra kellene készülnünk, hiszen az lesz az első, de így a másik kettőre is hangolnunk kellett.

Nehéz feladat vár a csapatra, talán Tunézia kicsit gyengébb a másik két riválisnál, de a norvégok és a portugálok ellen borzalmasa­n kiélezett csata lesz.

– Minden játékosnak és minden edzőnek az olimpia a maximum, amit elérhet – jelentette ki Rodríguez. Ő már csak tudja, hiszen hiába ért el nagy sikereket, sosem szerepelt olimpián, mert amikor játékoskén­t fénykorába­n lett volna esélye rá, mindig épp sérült volt. Úgyhogy reméli, most végre Magyarorsz­ággal sikerül belekóstol­nia az ötkarikás játékok hangulatáb­a.

Magyarorsz­ág–Tunézia

Norvégia–Magyarorsz­ág

Magyarorsz­ág–Portugália

M4, 21 óra

M4, 21 óra

 ?? ?? Támogatás Chema Rodríguezt felesége, ikrei és a szülei is buzdítják majd a selejtezőt­ornán, Tatabányán
Szereti az országot
A spanyol szakember elárulta Kisónak, hogy szereti Magyarorsz­ágot, a magyar embereket
Felkészült­ek
A sűrű program miatt a csapatnak mindhárom ellenfélre előre fel kellett készülnie felkészüln­i a meccsek között, most viszont nem lesz, hiszen három mérkőzést játszunk négy nap alatt.
Támogatás Chema Rodríguezt felesége, ikrei és a szülei is buzdítják majd a selejtezőt­ornán, Tatabányán Szereti az országot A spanyol szakember elárulta Kisónak, hogy szereti Magyarorsz­ágot, a magyar embereket Felkészült­ek A sűrű program miatt a csapatnak mindhárom ellenfélre előre fel kellett készülnie felkészüln­i a meccsek között, most viszont nem lesz, hiszen három mérkőzést játszunk négy nap alatt.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary