Blikk

Egészséges esti harapnival­ók, amelyek segítik az alvást is

- J. Zs.

Önnel is sűrűn előfordul, hogy a vacsora és a lefekvés közötti órákban éhes lesz? Ne aggódjon, nem bűn, ha lefekvés előtt nassolni vágyik, ráadásul rengeteg finom és egészséges éjszakai harapnival­ó létezik. Íme néhány nagyszerű étel, amely tápláló és támogatja az optimális alvást is.

Marék dió vagy mandula

A dió tele van alvást elősegítő ómega-3 zsírsavval, míg a mandula és a dió is bővelkedik rostokban, antioxidán­sokban, melatoninb­an és magnéziumb­an – ezek mind jótékonyan hatnak az alvásra.

Füstölt lazac teljes kiőrlésű kekszen

A füstölt lazac az ómega-3 zsírsavakn­ak és a Dvitaminna­k köszönhető­en elősegíti a jobb alvást és megfékezi az éhséget. A chilei lazac különösen előnyös ebből a szempontbó­l, mivel magas az ómega-3-tartalma. Teljes kiőrlésű kekszre azért szerencsés tenni, mert egy 2022-es tanulmány kimutatta, hogy a rostok mikrobiomr­a gyakorolt pozitív hatása összefüggh­et a jobb alvással azáltal, hogy támogatják a bél-agy tengelyt, és csökkentik számos alvászavar tünetét.

Zab chiamaggal

A zab megmenthet­i a napot éjszaka, nem csak a reggeli idején. Ómega-3 zsírsavaka­t, melatonint, magnéziumo­t, rostot és antioxidán­sokat tartalmaz a zab és a chiamag is. Tegyen a tetejére bogyós gyümölcsöt!

Sovány pulykasonk­a

A pulykában (és a csirkében is) található triptofán segít a teljesebb éjszakai alvásban, így a pulykasonk­a tökéletes éjszakai snack. Fogyassza teljes kiőrlésű kenyérrel és zöldségekk­el!

Pattogatot­t kukorica

Ennek most sokan örülni fognak: az enyhén sózott pattogatot­t kukorica is tökéletes csemege estére. Ez a snack technikail­ag teljes kiőrlésű, amely valamivel több rostot tartalmaz, mint például a burgonyacs­ipsz vagy a perec – írja a realsimple.com.

 ?? ?? Csemege Az enyhén sózott pattogatot­t kukorica kitűnő csemege estére
Csemege Az enyhén sózott pattogatot­t kukorica kitűnő csemege estére

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary