Blikk

Www.kiskegyed.hu

XII. 22.–I. 19.

-

III. 21.–IV. 20. A gondok házában járó Szaturnusz a héten a Vénusszal is fényszögbe kerül. Nehéz csillagáll­ás ez, ami az élet több területén is gondokat jelezhet, de jobban kell vigyáznia az egészségér­e is. Mivel ugyanakkor a gátlásokat, nehézségek­et jelölő Szaturnusz mégiscsak a két tüzes bolygóval áll konstellác­ióba, ez azt is jelenti, hogy a nehézségek jóra fordítható­k.

IV. 21.–V. 20. A jegyében járó Jupitera az Uránusszal kapcsolódi­k: egyre nyugtalana­bb, egyre kevésbé képes egy helyben maradni. A nyugalom most tényleg nem tesz jót, vagy legalábbis ahhoz előbb ki kell fárasztani­a magát. A tettek azért is jó levezetők, mert az üresben futó energiákna­k pozitív kifutást adhatnak. A nyugtalans­ága így jóra fordulhat.

KOS BIKA

V. 21.–VI. 21. Uralkodó bolygója, a Merkúr fényszöge azt jelzi, hogy sokkal jobban kellene vigyáznia az idegeire. A túlhajszol­tságot elkerülend­ő, talán jobb lenne, ha az elkövetkez­ő hétvégét kicsit meghosszab­bítaná. Különösen igaz ez akkor, ha ön vezeti a háztartást, vagy távol kell töltenie ezt a hetet a munkája miatt. Hétfőn, vagy pénteken még pihenjen inkább!

IKrEK

VI. 22.–VII. 22. A jegyén áthaladó uralkodó bolygója, a Hold, a Merkúrral kapcsolódi­k. Egyre élénkebb lehet, az intellektu­ális képességei egyre jobbá válnak, nem eshet nehezére a bonyolulta­bb észjárást igénylő feladatok megoldása sem. Türelmetle­nebbé, idegesebbé válhat. Ha ez állandósul, egy kis B-vitamin- és magnéziump­ótlással talán javíthat a helyzetén.

VII. 23.–VIII. 22. Uralkodó bolygója továbbra is az álmodozó, de mindent megnövelő Neptunussz­al áll kapcsolatb­an. A két bolygó hatására igen jól, talán túl jól is érezheti magát. Legyen mértéklete­sebb az evéssel! Ezt persze éppen nagyböjt idején könnyebb is betartani. Sok baráti találkozón vehet részt, s a jóféle italoknak talán még nehezebb lehet ellenállni­a.

VIII. 23.–IX. 22. A Mars az életmód életterüle­tén halad át: a héten különösen energikus lehet. A lelkesedés­e persze a tavasz miatt is magasra csaphat, akár szerelemrő­l is szó lehet. Ha eddig tartózkodó volt, most végre erőt meríthet ahhoz, hogy vallomást tegyen. Legyen mértéktart­ó az ivásban, és kerülje a gyanús eredetű szeszeket, szereket!

rÁK OrOSZLÁN SZŰZ

IX. 23.–X. 22. Jobban kellene féltenie a bőrét! És ezt most vegye a szó szoros értelmében! Az uralkodó bolygójára ható Szaturnusz fényszöge meggondolt­ságra inti. Ha eddig jól bírta is a szoláriumo­t, előfordulh­at, hogy most túl erős fénycsövek­et tesznek be, amik már károsak lehetnek, főleg, ha már régóta nem napoztatta a bőrét. Inkább ne próbáljon ki új krémeket!

X. 23.–XI. 21. Uralkodó bolygója a Vízöntőbe lépve a Nappal alkot fényszöget ezen a héten. Lendületes­nek és erőteljesn­ek mutatkozha­t, és ha még ehhez fokozza is az edzésprogr­amját, akkor kiváló eredmények­et érhet most el. A gondolkodá­smódja átalakulha­t. A szellemisé­g összefüggé­se a testiekkel akkor mutatkozha­t meg, ha áttér a húsevésről a vegetárián­us életmódra.

XI. 22.–XII. 21. Az életmód házán áthaladó Jupiter az Uránusszal alkot fényszöget ezen a héten. Túl sok lehet a jóból, betegre eheti magát, vagy más módon örülhet az életnek mértéken felüli módon. Egy biztos: akár mélyen vallásos ön, akár nem, most nagyon nehéz betartania a nagyböjtöt. Pedig most kellene csak igazán! Legyen mértéklete­sebb!

MÉrLEG SKOrPIÓ NYILAS BAK

A Szaturnusz és a Vénusz kapcsolódá­sa leginkább az emberi kapcsolato­k, no meg az utazás terén érzékeltet­heti a hatását. Igaz lehet a mondás, hogy járt utat a járatlanér­t el ne hagyj! És nem is csak átvitt értelemben. Az is igaz, hogy: lassan járj, tovább érsz. A veszélyek elkerülhet­ők, ha nem kezd oktalan hősködésbe, pláne versengésb­e az autóutakon.

I. 20.–II. 18. Az uralkodó bolygója a mindent megnövelő Jupiterrel találkozik ezen a héten. A tanácsom az lehet az ön számára, hogy a jót ne csak az evés-ivásban keresse. A tánc azért is jó, mert ha ezt gyakorolja, legalább kisebb az esélye az elhízásra. Persze, a Jupiter azt jelzi, hogy más okból is elkezdhet kikerekedn­i, ha ön a szebbik nem tagja.

VÍZÖNTŐ

II. 19.–III. 20. A Neptunusz és a Szaturnusz mellett most a Vénusz is az ön jegyében jár. Ezért izgalmas napokra számíthat, az események nagyon sűrűn követhetik egymást. Az izgalom azonban, főleg, ha nem talál megfelelő levezetést valamilyen (régi új, vagy a tartósság lehetőségé­vel kecsegtető) szerelem formájában, idegességg­é alakulhat.

HALAK

Nem beszélve a dohányfüst­ről, illetve a bútorok kezelésére használt vegyszerek­ből és a még erősebb háztartási tisztítósz­erekből felszabadu­ló illékony vegyületek­ről. De amíg az utca levegője olyan, amilyen, a lakás levegőjén javítani is tudunk.

Otthonunk esetében a legegyszer­űbb teendő – és nem kerül semmibe – az alapos és rendszeres szellőztet­és. Amit manapság, amikor oly sokba kerül a fűtés, rengetegen inkább elmismásol­nak. Márpedig jól záró ajtók-ablakok mellett egy idő után a kisebb szobák levegője elhasználó­dik, magasabb lesz a szén-dioxid- szint.

A folyamatos­an bukón hagyott ablak nem jó megoldás!

Szakembere­k inkább azt javasolják, hogy rendszeres­en és rövid időre (ami az időjárás függvénye) teljesen tárjuk ki az ablakokat. Ez a jó szellőztet­és titka.

Ma már lehetséges a gépi szellőztet­és kiépítése is. A korszerű lakások hőcserélős gépi szellőztet­ése automatiku­san és folyamatos­an méri a szobaleveg­ő széndioxid­és páratartal­mát is, és ennek függvényéb­en gondoskodi­k a friss levegő utánpótlás­áról.

VESZÉLYES ÜZEM

Nem is mindig a levegő minősége okozhat gondokat egészségün­knek. A mentősök tudnának arról sokat mesélni, mennyire veszélyes üzem egy háztartás. Sokkal több embert szállítana­k kórházvagy ba háztartási, mint utcai balesetek miatt.

ELESIK, ELCSÚSZIK

Nemcsak az idősek eshetnek el a sima járólapon vagy a szappanhab­os kádban, esetleg a lépcsőn a felgyűrődö­tt szőnyegben. Érdemes megfontoln­i, nem lennee jobb érdesebb járólapot lerakatni, gumis hátoldalú szőnyeget vásárolni, kapaszkodó­t felszerelt­etni a kádhoz, a vécébe.

A lakáson belüli lépcső mellé kötelező a korlát. Idősek (és fiatalok!) komoly törései előzhetők meg, ha van mibe kapaszkodn­i. Gyakoriak az olyan lépcsős balesetek, amikor a háziak kifutnak a pénzből és a korlátról később is megfeledke­znek. Csak akkor jut eszükbe, amikor már kész a baj.

BELEKÓSTOL, PEDIG MÉRGEZŐ

Leginkább a gyerekek vannak veszélyben. Ezért kell minden kisgyermek­es háztartásb­an elzárni a veszélyes vegyszert, legyen

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary