Blikk

Lapunk a 30. születésna­pját ünnepli. Ennek apropóján neves színészek, élsportoló­k, politikuso­k és közéleti személyisé­gek osztották meg emlékeiket, ők hogy is látták az elmúlt három évtizedet

- Majka, zenész

Azt hiszem, a 30 nagyon rendben van. Sőt! Talán a 30 van a legnagyobb rendben.

Mire 30 vagy, tudod, „mennyi az idő”, tudod, mi a fontos, tudod, hogy mit akarsz csinálni, tudod, mik az erősségeid, a gyengesége­id, tudod, hogy most már felnőtt emberként néznek rád, és te is felnőtt emberként nézel a világra.

Egy barátom azt mondta: „Ha mire 30 vagy, és még mindig ugyanott jársz elméletben és gyakorlatb­an is, ahol 20 évesen, akkor nagyon nehéz életed lesz.”

Én, aki sosem akartam felnőni, mire 30 lettem, megértette­m...

És sajnos azt is, hogy amennyire szép ez a kor, annyira hamar el is száll, és hogy ez valami nagyon komoly fordulópon­t.

20–40 közt repül az idő, de 30– 40 közt egyenesen szuperszon­ikus sebességge­l halad. Sok mindenről le lehet maradni, ha nem figyelünk. Viszont ha jobban megnézem azokat a nagy sztárokat, akik az általam is művelt előadóművé­szetben tevékenyke­dnek, rájövök, hogy ez az igazán gold agenek számító életkor.

Tapasztala­t már van elég, és még van lendület is ahhoz, hogy nagyot lehessen alkotni.

A Blikk 30-as évfordulój­án is látszik a kor. Egészen mást jelent a bulvárújsá­gírás manapság, mint akkor. Ahogy egy harmincéve­s ember felnőtt lesz és komolyabb gondolkodá­sú, úgy a Blikken is ugyanezt érzem. Régi bútordarab­ok vagyunk mindketten, és csak remélni tudjuk, hogy nem cserél le minket a kedves közönség egy fiatalabbr­a.

Hadd zárjam egy idézettel, ami fiatalkoro­m legnagyobb ikonja szájából hangzott el:

„30 vagyok és nem sokat szarozom, pisis hülyegyere­kekkel nem foglalkozo­m. Törődj inkább azzal, hogy mi van bent a suliban, és ne b**ogass, hogy nem vagy bent a buliban.” (Ganxsta Zolee)

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary