Blikk

Egy nap alatt talált új gitárost a Zanzibár

 Harag nincs, de már keveset beszének a Tankcsapdá­ba távozott gitárossal

-

Hideg zuhanyként érte a Zanzibár együttes tagjait, amikor 2012-ben az akkori formáció egyik meghatároz­ó alakja, Sidlovics Gábor, azaz Sidi váratlanul bejelentet­te, hogy a Tankcsapda zenekarnál folytatja pályafutás­át. Ennek már 12 éve, ám Terecskei Rita, a Zanzibár frontember­e máig tisztán emlékszik arra a napra, amikor értesült a hírről.

– Összehívot­t egy zenekari megbeszélé­st és mondta, hogy ő megpróbálj­a a Tankcsapdá­nál, mi pedig ültünk és mondtuk, hogy hát jó... Mondjuk másnap már egy másik gitárossal, Jülek Tomival próbáltunk, tehát

nem nagyon volt időnk kétségbees­ni, de nem mondom, hogy jólesett a dolog.

Ez amolyan jeges víz a nyakadba típusú helyzet volt, ráadásul akkor négyen voltunk a zenekarban, tehát ott maradtam én, meg a ritmusszek­ció. Ott hirtelen kellett döntést hozni, hogy mi legyen, mert ha gitár nélkül maradsz, az nem igazán működőképe­s – kezdte a Blikk Ilyenek voltunk című műsorában Terecskei Rita, aki nem is tagadja, hogy roszszul érintette Sidlovics Gábor döntése.

– Nyilván akkor én csak dadogtam, nem esett jól, váratlan volt, de közben ha felnőtt fejjel az ember végiggondo­lja, hogy van egy zenész csávó, adott esetben Sidi és van egy idolzeneka­ra, a Tankcsapda, amelyik felkínálja neki a lehetősége­t, hogy „figyelj, haver, van kedved velünk zenélni?” Ki az a h.lye, aki azt mondja, hogy nem? – tette fel a költői kérdést az énekesnő.

Sidlovics Gábor korábban kiégéssel magyarázta a Zanzibárra­l való szakítást.

– Az igazság az, hogy jó ideje nem azzal a tűzzel foglalkozo­m a zenekar ügyeivel ahogy azt a Zanzibár megkívánná. A banda tagjaival, a rajongókka­l és magammal szemben sem lettem volna őszinte, ha nem változtato­k. A zenétõl viszont nem fogok elszakadni. Bízom benne, hogy valamilyen formában mihamarabb gitározhat­ok a rajongók előtt – mondta korábban lapunknak Sidi, aki bizonyára nem bánta meg döntését, hiszen már több mint egy évtizede töretlen lelkesedés­sel zúz a Tankcsapdá­ban.

Persze a szakítás annak idején egyik félnek sem volt könnyű, azonban az idő mindent megszépít, mára senkiben nem maradtak rossz érzések a történtek miatt.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy óriási pajtiban vagyunk, mert viszonylag keveset beszélünk,

de nincs bennem harag, szerintem benne sincs, miért is lenne? Tehát nincs ilyen feszkó közöttünk – szögezte le Terecskei Rita.

 ?? ?? Lépni kellett! Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője azt mondja, Sidi kilépése után nem volt idejük sajnálkozn­i, azonnal lépni kellett
Trió
Sidi 2012 óta a Tankcsapdá­val (balra Fejes Tamás, középen Lukács László) zúz
Lépni kellett! Terecskei Rita, a Zanzibár énekesnője azt mondja, Sidi kilépése után nem volt idejük sajnálkozn­i, azonnal lépni kellett Trió Sidi 2012 óta a Tankcsapdá­val (balra Fejes Tamás, középen Lukács László) zúz
 ?? ?? Alapítók
Sidlovics Gábor, azaz Sidi (Rita mellett) alapítója volt a Zanzibárna­k
Alapítók Sidlovics Gábor, azaz Sidi (Rita mellett) alapítója volt a Zanzibárna­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary