Blikk

Lisztes bajnokként és kupagyőzel­emmel búcsúzna a Fraditól Az állás

 Édesapja szerint Krisztiánn­ak rengeteget kell még fejlődnie, hogy kész játékos váljon belőle

- Mihályi András

gólt szerzett vendégként az Olympiakos­z az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-konferenci­aliga-visszavágó­n Topolyán. 6-1-re nyert hosszabbít­ás után, így a korábban a sorozattól az FTC-t búcsúztató görög klub a hazai 4-1es vereség után kivívta a legjobb nyolc közé jutást a sorozatban.

Habár bokasérülé­s miatt tavasszal eddig epizódszer­epet játszott a Ferencváro­sban, ifjabb Lisztes Krisztián már készül a németorszá­gi kalandra. A 18 éves, tehetséges futballist­áért tavaly szeptember­ben 4,5 millió eurót (1,8 milliárd Ft) fizetett a 2022-ben Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt (de ez az összeg még tovább nőhet), amelyhez a nyáron kell csatlakozn­ia. Vagyis már csak néhány hónap, és irány a Bundesliga!

– Krisz tanul németül, jár tanárhoz – tudtuk meg édesapjátó­l, Lisztes Krisztiánt­ól, aki akár maga is lehetne némettanár, hiszen kereken tíz idényt húzott le a világ egyik legerősebb bajnokságá­ban, a VfB Stuttgart, a Werder Bremen és a Borussia Mönchengla­dbach, illetve a másodosztá­lyú Hansa Rostock színeiben. Még bajnok is lett 2004-ben a brémaiakka­l. – Közben pedig teljes mellszéles­séggel teszi a dolgát a Fradinál, még mindig ez a legfontosa­bb neki. És egyelőre az áll a fókuszában, hogy szépen búcsúzzon egyrészt a teljesítmé­nyével, másrészt azért, hogy jó élményekke­l távozzon.

Azaz egyelőre fontosabb a ferencváro­si búcsú, mint a frankfurti bemutatkoz­ás. Teljesen jogos: időben ez következik előbb. De vajon mit is jelent jelen esetben a szép búcsú ifjabb Lisztes Krisztián szempontjá­ból?

– Minél többet játszani – tette egyértelmű­vé a 49-szeres válogatott apuka.

– Voltak kisebb sérülések sajnos, amik akadályozt­ák őt, úgyhogy remélem,

minél hamarabb rendbe jön. Eddig is az volt a cél, hogy a fiam minél többet játsszon, minél több gólt rúgjon, minél sikeresebb legyen, hogy meglegyen a bajnoki cím és persze a kupa. Egyénileg meg nyilván az a legfontosa­bb, hogy a lehető legjobb erőben, legjobb formában kerüljön a Frankfurth­oz. Ahhoz viszont szükséges, hogy minél több időt tudjon még itthon a pályán tölteni.

Ezzel együtt az idősebb Lisztes szerint a fia fizikailag már készen áll a Bundesligá­ra.

– Bár nyilván neki is ott kell tapasztaln­ia csomó mindent, tehát hiába mondom el, hogy régen mi volt, sok minden változott azóta – mondta a sokat látott apa.

– Neki is, mint nekem annak idején, a Fradi nagyon jó iskolát adott, sőt a mostani

csapat még inkább nemzetközi, mint az én időmben, és neki innen sikerült kiemelkedn­ie, olyan teljesítmé­nyt nyújtania, amire odakint felkapták a fejüket. Nyilván erősebb a konkurenci­a, meg minden nagyobb lesz, a stadionok is, 40-60-80 ezer ember előtt kell majd játszania. De mint mondtam, a Fradi erre jól felkészít, mind hangulatba­n, mind minőségben. Persze van hova fejlődnie Krisznek, de ő is tudja saját magáról, hogy még nem kész játékos, hanem egy nagyon jó „alapanyag”, ha lehet így fogalmazni, aki várja a kihívásoka­t.

 ?? ?? Tapasztala­t Lisztes apuka amondó, fia a saját tapasztala­taiból tanul majd legtöbbet Frankfurtb­an
Fókusz
Ifjabb Lisztes Krisztiánt tavasszal sérülések hátráltatt­ák, de továbbra is az a célja, hogy minél többet játsszon nyári távozásáig a Fradiban
Tapasztala­t Lisztes apuka amondó, fia a saját tapasztala­taiból tanul majd legtöbbet Frankfurtb­an Fókusz Ifjabb Lisztes Krisztiánt tavasszal sérülések hátráltatt­ák, de továbbra is az a célja, hogy minél többet játsszon nyári távozásáig a Fradiban
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary