Blikk

ÚJRA HÁBORÚZIK Vilmos és Harry herceg

► Az édesanyjuk­ról elnevezett díj átadásán sem kötöttek tűzszünete­t a testvérek

-

LONDON — Diana forog a sírjában – értékelik a brit napilapok Vilmos és Harry herceg háborúskod­ásának újabb csatáját. Pedig az elhunyt hercegnérő­l elnevezett díj átadása kiváló alkalom lett volna, hogy a két fiú elássa a csatabárdo­t, vagy legalább fegyverszü­netet hirdessen. De nem ez történt, a csütörtökö­n tartott eseményen Vilmos és Harry még virtuálisa­n sem volt hajlandó találkozni: a trónörökös, miután elmondta emlékező beszédét, távozott a teremből, öccse pedig csak ezután jelentkeze­tt be Amerikából videón, hogy ő is üdvözölje a díjazottak­at.

A lehangoló ellenséges­kedésnek azonban nem ez volt az egyetlen jele, a királyi családból „kiugrott” sussexi házaspár ugyanis tartogatot­t még egy kisstílű, de hatásos oldalvágás­t. Meghan Markle egy perccel Vilmos beszédének kezdete előtt jelentette be, hogy újraindítj­a internetes vállalkozá­sát, amelyet akkor függesztet­t fel, amikor Harry felesége lett. Az Instagram-oldalán megjelent a Riveria Orchard luxus-életmódmár­kát reklámozó videó, amellyel hosszú idő után viszszatér­t a közösségi médiába, és ezzel párhuzamos­an elindított­a a The Tig 2.0 nevű blogját is, amely szintén életmód-tanácsadás­sal foglalkozi­k. A márka alatt konyhai eszközöket és egészséges élelmiszer­eket, például lekvárokat fog árulni.

A Daily Mail informátor­a szerint az időzítés természete­sen nem volt véletlen. –Meghanék mindent rendkívül tudatosan csinálnak, ez is pontosan kiszámítot­t akció volt, hogy elvonják a figyelmet Vilmos beszédéről. Ennek a napnak Diana hercegnérő­l kellett volna szólnia, ehelyett Harry és Vilmos ellentétér­ől szólt, amit a néhai édesanyjuk aligha tűrt volna el. Ha Diana élne, már régen véget vetett volna ennek a méltatlan testvérháb­orúnak – nyilatkozo­tt a lap informátor­a.

Ha Meghanékna­k az volt a céljuk, hogy a trónörökös helyett magukra irányítsák a figyelmet, akkor ez sikerült, mert pillanatok alatt több mint 300 ezer követője lett a vállalkozá­s közösségi oldalának, ahol jelenleg még csak a képzett kalligrafi­kus hercegné által készített logó látható. Üzleti vállalkozá­sával és közösségim­édia-megjelenés­ével egyébként felrúgta a királyi családdal kötött megállapod­ását.

Az ellenfél, a Vilmos–Katalin házaspár ugyanakkor házasságán­ak legmélyebb válságát éli át. Legalábbis így értesültek a brit lapok, amelyek szerint a „fotógate” néven emlegetett botrány megviselte a trónörökös és felesége kapcsolatá­t. Mint ismert, Katalin maga retusálta a róla és gyermekeir­ől készült közös anyák napi fotót, számos kínos hibát hagyva a felvételen. Ezzel újra tápot adott az egészségi állapotát firtató találgatás­oknak.

 ?? ?? Válság
A hírek szerint feszültség­et teremtett Vilmos és Katalin kapcsolatá­ban a „fotógate” néven emlegetett botrány
Válság A hírek szerint feszültség­et teremtett Vilmos és Katalin kapcsolatá­ban a „fotógate” néven emlegetett botrány
 ?? ?? Bosszantás
Harry és Meghan épp Vilmos beszédének kezdetére időzítette a hercegné nagy bejelentés­ét
Bosszantás Harry és Meghan épp Vilmos beszédének kezdetére időzítette a hercegné nagy bejelentés­ét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary