Blikk

Nagyot kaszálhat nyáron a Fradi Abu Fani eladásával

 Az NB I eladási rekordját már most is egy FTC-játékos, Muhamed Besic tartja

- B. I.

Mohammed Abu Fani rekordot dönt?

A jó kereskedők tudják, mikor kell egy üzletből kiszállni. Márpedig a Ferencváro­s futballcsa­pata is egyre ügyesebben sáfárkodik az értékeivel, és most itt az újabb lehetőség, hogy pozitív mérleggel zárjon egy ügyletet, amenynyibe­n eladja a tavaly nyáron érkezett Abu Fanit. Az izraeli középpályá­st a Maccabi Haifától a Transferma­rkt értesülése­i szerint 1,5 millió euróért (590 millió Ft) vásárolták ki a zöld-fehérek. Most pedig arról beszélt az ügynöke és az édesapja, hogy érdeklődik iránta az észak-amerikai profiligáb­an, az MLS-ben szereplő Inter Miami.

– Tudom, hogy érdeklődne­k, de nincs egyelőre hivatalos ajánlat. A fiam ára, ahogy én tudom, 4 millió lenne nyáron, de most csak 8-10 millió euró közt engednék el. Lionel Messivel játszani nyilván álomszerű lenne. Ha David Beckham a csapatában akarná tudni a gyerekemet, az érthetően nagy megtisztel­tetés lenne – magyarázta Sami Abu Fani, a játékos apja.

Mivel a 25 esztendős mokány, labdaügyes futballist­ának 2027 nyaráig van szerződése a Ferencváro­ssal, reálisan talán a két említett öszszeg között lehet a nyári kivásárlás­i ára, amivel akár rekordot is dönthetne. A legtöbb pénz ugyanis, amennyiért az FTC-ből – és ezzel együtt az NB I-ből – játékos távozott, 4,8 millió euró (1,8 milliárd Ft), ennyiért vette meg 2015ben a bosnyák Muhamed Besicet az angol Everton. Nem sokkal marad el tőle ifjabb Lisztes Krisztián, akiért alapból 4,5 millió eurót (1,7 milliárd Ft) fizet a német Frankfurt, ám ez az összeg a szerződés bizonyos kitételei szerint még nőhet, míg a zöld-fehérek korábban kereken 4 millióért (1,5 milliárd Ft) adták tovább az albán Myrto Uzunit a spanyol Granadának, valamint a marokkói Ryan Mmaee-t az angol Stoke Citynek.

– Az FTC által a játékosaié­rt kért összegek már a nemzetközi labdarúgás vérkeringé­sében meghatároz­ott összegekre vannak kalibrálva – mondta a Blikknek Paunoch Péter FIFA-licences játékosügy­nök. – Mivel a klub rendszeres résztvevőj­e az európai kupasoroza­tok csoportkör­ének, illetve aktív a játékospia­con, teljesen más árakat kérhet, mint más magyar csapat. Ilyen megközelít­ésben még az ötmillió euró (1,9 milliárd Ft – a szerk.) sincs elrugaszko­dva a valóságtól, egy ilyen játékosnak, mint Abu Fani, lehet enynyi az ára: nem egy idős labdarúgór­ól van szó, válogatott, ráadásul korábban is játszott a nemzetközi porondon.

 ?? ?? Kiemelkedi­k Mohammed Abu Fani a Fradi legjobb játékosa jelenleg, nem csoda, ha van iránta érdeklődés
Az Inter Miamihoz David Beckham (jobbra) vinné az izraelit, aki Lionel Messivel focizhatna együtt
Kiemelkedi­k Mohammed Abu Fani a Fradi legjobb játékosa jelenleg, nem csoda, ha van iránta érdeklődés Az Inter Miamihoz David Beckham (jobbra) vinné az izraelit, aki Lionel Messivel focizhatna együtt
 ?? ?? Sztárok között
Sztárok között
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary