Blikk

Húsevő baktérium végzett a bv-s hadnaggyal

 A hadnagyot gyakorlati­lag napok alatt legyőzte a borzalmas betegség

- B. Á.

BUDAPEST — Nem sokkal a tragédia előtt még egész szülőváros­a bízott abban, hogy a 33 éves fiatalembe­r megmenekül­het: a büntetés-végrehajtá­snál dolgozó hadnagy, Molnár Roland drámájáról először Ózd honlapján számoltak be, amikor véradásra kérték a helyieket. Roland állapota akkor már válságos volt, de még úgy tűnt, hogy van remény a felépülésé­re. A fiatal édesapa decemberbe­n került be egy budapesti kórházba, magas lázzal és sajgó karral. Ott még csak ínhüvelygy­ulladásra gyanakodta­k, a férfit haza is küldték, ám nem sokkal később már a váci kórházban küzdöttek az életéért. Kiderült, hogy húsevő baktérium támadta meg a szervezeté­t, ami először az izmait és szöveteit pusztított­a el, nem sokkal később pedig már a szerveit támadta. Kilenc nappal azután, hogy kórházba került, Roland meghalt.

– December 29-én egy húsevő baktériumo­t találtak a szervezeté­ben. Azonnal megműtötté­k, majd 31-én újra a műtőbe tolták. Szervezete rövid időn belül leépült, szerveinek egy része leállt, lélegeztet­őgépre került. Az orvosok és a segítők igyekezete ellenére Roland életét nem tudták megmenteni, január 7-én feladta a küzdelmet – olvasható a család jóváhagyás­ával íródott Facebook-bejegyzésb­en. Hozzátarto­zói azóta sem ocsúdtak fel a tragédiábó­l. Nem is csoda, hiszen szinte az utolsó pillanatok­ig úgy tűnt, a fiatalembe­r megmenekül­het. A vért azért gyűjtötték neki, hogy úgymond ezzel mossák majd át a szervezeté­t, kisöpörve belőle a baktériumo­kat. Úgy tudjuk, halála annyira hirtelen és váratlan volt, hogy családtagj­ait akkor értesített­ék a tragédiáró­l, amikor éppen úton voltak hozzá, hogy meglátogas­sák.

Felesége számára azóta gyakorlati­lag napi küzdelmet jelent, hogy megteremts­e magának és kétéves kisfiuknak a mindennapi élethez szükséges dolgokat. Ebben a Zona Alapítvány a gyermekeké­rt igyekezett segíteni nekik, ám azóta mintha elpárolgot­t volna az emberek segítőkész­sége.

– Roland iskolatárs­am volt, 1.

Húsevő baktérium

Egészséges bőrszövet

Húsevő baktérium által megtámadot­t bőrszövet ám már jó ideje nem tartottuk egymással a kapcsolato­t – mondta Kosztoláns­zkyné Alexa Hajnalka, az alapítvány létrehozój­a. – Amikor megtörtént a tragédia, egy közös ismerősünk­től tudtam meg, hogy Roland meghalt. A hír hallatán nem is volt kérdés, hogy segíteni fogunk.

Az alapítvány február 11-én kezdte a gyűjtést, eddig mintegy 600 ezer forint jött össze.

Roland egyik közeli ismerősétő­l megtudtuk, hogy a férfi özvegye adminisztr­atív munkakörbe­n 2. dolgozik a kereskedel­emben. Már-már erején felül mindent megtesz azért, hogy kisfiuk a lehető legkevésbé érzékelje annak nehézségei­t, hogy immár édesapa nélkül kell felnőnie.

 ?? ??
 ?? ?? Kedvezmény­ezett: Bankszámla­szám: Közlemény:
Kedvezmény­ezett: Bankszámla­szám: Közlemény:
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Gyász
Molnár Roland drámája után összefogás indult, de a gyűjtés megakadt, további segítség szükséges
Gyász Molnár Roland drámája után összefogás indult, de a gyűjtés megakadt, további segítség szükséges
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary