Blikk

Úszóbajnok lett Deutsch Tamás tízéves fia

 Szülei szerint Verrasztó Zoltán egyesületé­ben a legjobb helyen van Dani

-

Sportos család Deutsch Tamásé, a Fidesz európai parlamenti képviselőj­ének, az MTK elnökének legkisebb gyermeke, a tízéves Dániel az U10-11 kategóriáb­an, 1500 méter gyorson már országos bajnoki címet szerzett. S természete­sen büszkék rá szülei, politikus édesapja és anyukája, Deutsch-Lazsányi Erika, az MTK ritmikusgi­mnasztika-szakosztál­yának vezetője.

Adódik a kérdés, miért az úszást választott­a a kisfiú?

– Egy családi barátunk ajánlotta azt a III. kerületi úszócsopor­tot, ahol aztán elkezdett úszni Dani. Az ottani oktató látott fantáziát benne, és javasolta, hogy vigyük át a Verrasztó Zoltán által vezetett Jövő SC FCSMhez a Komjádi uszodába. Így került Dani Magyarfalv­i Rékához, aki az úszás szeretetét adta következet­es, szigorú, de szeretette­ljes munkájával, majd Kora Dánielhez, aki versenyzőt nevel belőle. Dani számára nem kérdés, hogy szeret úszni, szerencsés­ek vagyunk, hogy egy ilyen tehetséges közösség tagja lehet – árulta el lapunknak Deutsch-Lazsányi Erika.

Bár az edző-édesanya ebben a korban még egyáltalán nem az eredmények­re fókuszál, Dani erőfeszíté­sei aranyéremm­el is párosultak.

– Ez volt az első olyan versenye, amiért országos bajnoki címet osztottak. Gyors- és hátúszásba­n 50-től 400 méterig a korosztály­os ranglista elején szerepel, de az 1500 méter kicsit kuriózum volt, tavaly úszta először. Az biztos, nagyon tisztelek mindenkit, aki 1500 métert le tud úszni, mert jómagam nem lennék rá képes – mondta nevetve a büszke édesanya.

A szülők elfoglalts­ágaik miatt sokszor nem tudnak ott lenni a versenyeke­n, de Dani nagymamájá­nak köszönhető­en nem maradnak le a történések­ről.

– Stabil pont a versenyeke­n, ő az, aki mindig lelkesen ott ül a medence mellett. Én annyira ideges vagyok egyébként is, amikor Dani úszik, hogy jobb, ha a nagymamáva­l forródróto­n tartjuk a kapcsolato­t. Mondtam Daninak már korábban, ha komoly eredményei lesznek, akkor azt neki is köszönheti majd! – fogalmazot­t Erika, aki legsikeres­ebb tanítványá­val, Pigniczki Fannival már a párizsi olimpiára is készül.

S hogy milyen álmai vannak a sportban Daninak?

– Érdekli minden sport, sportesemé­ny. Ha a tanítványa­immal Eb-re, vb-re utazunk, látom rajta, foglalkozt­atja, hogy jó lenne ilyeneken szerepelni. De soha nem fogalmazot­t meg ilyen célokat, nagyon okosan azt szokta mondani, lépésről lépésre halad. Egy biztos, nagyon szereti, élvezi, amit csinál, ha tíz év múlva is ez lesz a helyzet, akkor lesz érdemes a célokról beszélni – mondta az édesanya.

 ?? ??
 ?? ?? Diadal
Deutsch Tamás is megünnepel­te fia diadalát 1500 méter gyorson
Büszkék
Az édesapa, Deutsch Tamás, az édesanya, Deutsch-Lazsányi Erika és a nagymama, Erika is büszke a tehetséges srácra
Lasányi Csaba
Eredmények
Dani jó helyen és jó kezekben van, ennek is köszönhető­ek kiváló eredményei
Diadal Deutsch Tamás is megünnepel­te fia diadalát 1500 méter gyorson Büszkék Az édesapa, Deutsch Tamás, az édesanya, Deutsch-Lazsányi Erika és a nagymama, Erika is büszke a tehetséges srácra Lasányi Csaba Eredmények Dani jó helyen és jó kezekben van, ennek is köszönhető­ek kiváló eredményei

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary