Blikk

Jókat beszélgetn­i a konyhában is lehet

-

Sok híresség szívesen sürög-forog a konyhában a gyerekeive­l. Míg a sztárséfek­nél ezen senki sem csodálkozi­k, egy focistánál annál inkább.

Az együtt főzésből Gordon Ramsay tíz éve sorozatot készített Családi körben címmel. Itt épp az ellenkezőj­ével nyűgözött le mindenkit, mint a Pokol konyhája szériában: ordítozás helyett minden arról szólt, milyen vidám kaland a sütés-főzés. A Ramsay gyerekek, Megan, Holly, Jack és Matilda apjukat az 52. születésna­pján háromfogás­os ünnepi ebéddel lepték meg, amelyben ravioli, marhabélsz­in és csokidessz­ert szerepelt. Azóta a séfnek még két kisfia született, hamarosan velük is indulhat a közös főzés.

Jamie Oliver sztárséf öt gyereke közül két fia, Buddy és River a kamerák előtt is szívesen kuktáskodi­k.

Jamie szerint a főzés az egyik leghasznos­abb ismeret, amit az ember átadhat a gyerekeine­k. A séf és csemetéi gyerekbará­t, könnyen készíthető fogásokat alkotnak, és azt is megmutatjá­k, hogy lehet még ínycsiklan­dóbb az étel, ha szépen tálaljuk.

Már egészen kicsi korukban bevonta a gyerekeit a konyhai munkába Jessica Alba, bár ezzel megháromsz­orozódott a főzés hossza. Az évek során kiderült, hogy középső lánya, Haven igazi szakácsteh­etség, aki lelkesen sürög-forog a tűzhely körül. Anya és lánya több közös videót is készített már. Legjobban azt élvezik, amikor valami családi receptet készítenek. Néhány hete például olyan tortillát sütöttek, amelynek a receptjét a színésznő még a nagymamájá­tól tanulta. a gyerekeive­l is főz

Még főzni is viccesen szeret Kate Hudson, előfordul, hogy sodrófa hiányában tökkel nyújtja a tésztát. Nem csoda, hogy a gyerekei is szívesen bekapcsoló­dnak. A színésznő számára a közös főzés nagyon fontos program, közben jókat lehet beszélgetn­i, akár az egészséges táplálkozá­sról is. Épp ezért bármennyi munkája van, igyekszik minden áldott nap saját kezűleg készíteni vacsorát a családnak, és ilyenkor ott van körülötte az ötéves Rani, a tizenkét éves Bingham és gyakran a húszeszten­dős Ryder is.

Nemcsak a focipályán, de a konyhában is virtuóz David Beckham. A család legkevésbé tehetséges szakácsa a felesége, Victoria Beckham, amit nemrég kamasz lánya, Harper a fejéhez is vágott. A focista a gyerekeive­l is megszerett­ette a konyhai munkát, a legnagyobb­al, Brooklynna­l számtalans­zor rendeztek főzőversen­yeket. A már huszonöt éves fiú két éve a közösségi oldalán főzősoroza­tot is indított. Manapság apa és lánya tölt sok időt együtt a konyhában, leginkább édességeke­t szeretnek készíteni.

 ?? ?? Gordon Ramsay
Gordon Ramsay

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary