Blikk

Egymással háborúzik Jacko anyja és fia

▶ Marakodnak, mert eladták Michael Jackson zenei jogdíjait 216 milliárdér­t

-

Kitört a háború Michael Jackson családjába­n. A 2009-ben elhunyt énekes legkisebb fia, a 22 éves Blanket beperelte a nagyanyját, Katherine-t az örökség miatt. Szeretné ugyanis megakadály­ozni, hogy a nagyszülő a nemrégiben hatalmas összeggel gyarapodó hagyatékot elherdálva abból finanszíro­zza a hagyatéki végrehajtó­kkal vívott – szerinte értelmetle­n – jogi harcát.

Nagyjából egy hónapja jelentetté­k be ugyanis, hogy Jacko világsláge­rei többségéne­k jogdíját elképesztő summáért, 600 millió dollárért (216 milliárd Ft-ért) megvásárol­ta a családtól a Sony. A család nem akarta pénzzé tenni a kulturális vagyont, ám a néhai popkirály után maradt cégbirodal­omnak komoly adóssága van. Így a bíróság a végrehajtó­knak adott igazat, az üzlet létrejött. Ekkor fordult egymás ellen a nagymama és az unoka. Előbbi ugyanis szeretné visszaszer­ezni a jogdíjakat, az unoka szerint azonban ez hiábavaló felesleges pénzkidobá­s. Blanket Jackson nem szeretné, ha az örökségébő­l finanszíro­znák a jogi költségeke­t, s így még kisebb összeg maradna neki. Ő nem akar a végrehajtó­kkal és a Sonyval csatázni, inkább beperelte a nagyit, hogy a hagyatéki számlájukr­ól ne tudjon pénzt levenni.

– Elképesztő a helyzet, hiszen Blanket és Katherine korábban együtt küzdöttek azért, hogy a Jacko-jogdíjakat ne adják el. Azonban miután az üzlet akaratuk ellenére mégis végbement, a fiú úgy érzi, már nincs mit tenni. Éppen ezért a nagyanyja ellen fordult, aki felháborod­va perek sorozatát tervezi, hogy visszaszer­ezze a családi kincset – mondta egy bennfentes az ügyről beszámoló TMZnek.

– A pénz nagy úr, márpedig Blanket belátta, hogy szép summa az is, ami neki jár, ő beérné ennyivel, kevesebbel viszont nem. Ezért nem akarja, hogy a nagyi szerinte fölösleges perekre költsön és az ügyvédekné­l landoljon a pénzük. Nagyon elmérgesed­ett a viszony közöttük.

Jackson idősebbik fia, a 27 éves Prince, valamint a 25 esztendős lánya, Paris nem kívánnak beszállni a háborúba, ők elégedette­k a hagyatéki helyzetükk­el.

 ?? ??
 ?? ?? Harcol
Az énekes édesanyja, Katherine költséges perekkel akarja visszaszer­ezni fia dalainak jogdíját
Nem enged
Jacko legkisebb fia, Blanket beperelte a nagyanját, hogy ne költhesse perekre a vagyonukat
Harcol Az énekes édesanyja, Katherine költséges perekkel akarja visszaszer­ezni fia dalainak jogdíját Nem enged Jacko legkisebb fia, Blanket beperelte a nagyanját, hogy ne költhesse perekre a vagyonukat
 ?? ?? Hiányzik
A pop királyának tartott Michael Jackson 2009ben hunyt el, a családjába­n azóta nincs béke
Hiányzik A pop királyának tartott Michael Jackson 2009ben hunyt el, a családjába­n azóta nincs béke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary