Blikk

Orvos szülő élesztette újra a konyhán dolgozó nőt

-

A Balaton is bekerült a világ legjobb strandjai közé azon a listán, amelyet a londoni BeachAtlas weboldal készített. A válogatás során a szépség mellett számított az is, hogy a strandok milyen bulizási és közösségi lehetősége­t kínálnak, a magyar tenger így a 60. helyet szerezte meg. A leírás szerint a Balaton a helyiek nyári vakációján­ak kedvelt helyszíne, valamint izgalmas fürdőzési lehetősége­t is kínál. Hozzátetté­k továbbá azt az érdekesség­et is, hogy a hideghábor­ú idején a Balaton ritka találkozás­okat tett lehetővé a kelet- és nyugatnéme­tek között, ezzel pedig megerősíte­tte történelmi hídszerepé­t a megosztott országok és nemzetek között. A 100-as listában egyébként a 13. helyen van még egy európai strand, a Francia Riviérán található Cap d’Agde. A győztes a Francia Polinéziáb­an található Bora Bora lett, a második helyet a dél-afrikai Boulders Beach nyerte el, ami Fokváros mellett helyezkedi­k el. A bronzérmes pedig a Honolulu melletti Waikiki.

Pánik tört ki egy iskolai menzán, amikor a konyha egyik dolgozóját, egy 45 év körüli nőt kellett újraéleszt­eni Orosházán. Az Országos Mentőszolg­álat szerint a nőre a munkatársa talált rá, a földön fekve. Ő azonnal értesített­e a mentőket, majd segítségér­e sietett egy háziorvos, aki épp a gyermekéér­t jött az iskolába.

„A szabadnapo­s orvos azonnal megkezdte a beteg újraéleszt­ését, amíg bajtársain­k perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentés­t. Az időben megkezdett mellkasi nyomásokna­k köszönhető­en végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthat­ták kórházba a mentők” – írta a mentőszolg­álat közösségi oldalán.

 ?? ?? Jó mulatság A százas listán a hatvanadik lett a Balaton a strandok, a víz, a hangulat miatt
Jó mulatság A százas listán a hatvanadik lett a Balaton a strandok, a víz, a hangulat miatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary