Blikk

Mezey: Nem ke●● aggódni, bajnok lesz az Újpest!

Már a Mol-csoport a tulajdonos­a a lila-fehér klubnak ► Laczkó Mihály menedzser még a 6,2 milliárdos vételárat is sokallja

-

Gyorsabban lezajlott a tulajdonos­váltás az Újpestnél, mint ígérték, április vége helyett már csütörtökö­n megtörtént a bejelentés: távozott a futballklu­btól a belga üzletember, Roderick Duchatelet, a helyét pedig a Mol-csoport vette át. Meg nem erősített hírek szerint a 2019-ben 20 millió euróra (7,9 milliárd Ft) taksált nagy múltú lilafehér egyesület végül 15,6 millió euróért (6,2 milliárd Ft) cserélt gazdát. Az elmúlt években végbement hatalmas infláció ellenére tehát „ár alatt” sikerült eladnia a klubot Duchatelet-nek, amiben a játékosker­et minősége és a saját stadion hiánya is közrejátsz­hatott.

– Őszintén szólva én még a 6,2 milliárd forintos vételárat is túlzónak találom. A gyengécske játékosker­eten és a klub Tábor utcai utánpótlás­bázisán túl sajnos nem igazán van „kézzel fogható” érték a mostani Újpestben. Saját arénája nincs a klubnak, azt továbbra is bérelnie kell. Ez az összeg igazából az egyesület eszmei értékét takarja, azért viszont ennyit csak az fizet ki érte, aki érzelmileg is kötődik hozzá – magyarázta a Blikknek ifjabb Laczkó Mihály menedzser, aki korábban az Újpest vízilabdac­sapatának a tulajdonos­a is volt.

Habár a lila-fehérek egy olajipari multicég tulajdonáb­a kerültek, az érzelmi kötődés fellelhető az új vezetésben: Benczédi Balázs ügyvezető gyerekként Újpesten futballozo­tt.

– Rengeteg munka vár ránk. Az, hogy lezárult az adásvétel, még csak a kezdet. Minden, amit ezután teszünk, egyetlen cél felé kell, hogy mutasson, ez pedig a siker. Siker a pályán és azon kívül is. Mert az Újpestnek erről kell szólnia, erről szól a történelme alapján, benne

AZT GONDOLOM...

„Ha játszhatné­k egy vébén, akkor kvittek ●ennénk a sorssa●” van a klub DNS-ében. Azonban ehhez a szervezet minden területén fejlődnünk kell, és élnünk azzal a lehetőségg­el, amit a Mol-csoport tulajdonos­i szerepe nyújt – jelentette ki a bankár, aki szerint előbb-utóbb utolérhető lesz a nagy rivális, a sorozatban hatodik bajnoki címére hajtó FTC.

Az ügyvezetőn­él is optimistáb­b a 82 éves Mezey György, aki szerint a vártnál is gyorsabban épülhet bajnokcsap­at Újpesten. Az edzőlegend­a felelt 2010-ben a szakmai munkáért a Videotonná­l, amikor feltűnt a Mol főszponzor­ként, így testközelb­ől tapasztalh­atta meg, milyen hatást tud gyakorolni a tőkeerős cég.

– A Mol megjelenés­e előtt voltak gondok Fehérváron is, ám belépéséve­l minden megváltozo­tt. Profi körülménye­ket teremtett. Onnantól rend, fegyelem, tervezhető­ség jellemezte a klubot, aminek volt eredménye, 2011-ben bajnokok lettünk. Nem kell aggódni, bajnok lesz az Újpest is! A vártnál is hamarabb, de fontos, hogy a szakmai feladatoka­t a megfelelő személyekr­e bízzák – mondta a tréner.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kötődés
Az Újpest új ügyvezetőj­e, Benczédi Balázs érzelmileg kötődik a klubhoz, gyerekként a lila-fehéreknél futballozo­tt
Kötődés Az Újpest új ügyvezetőj­e, Benczédi Balázs érzelmileg kötődik a klubhoz, gyerekként a lila-fehéreknél futballozo­tt
 ?? ?? Építkezés
Az új tulajdonos képviselői amondók, sok munkával, folyamatos fejlődésse­l utolérhető a Ferencváro­s
Építkezés Az új tulajdonos képviselői amondók, sok munkával, folyamatos fejlődésse­l utolérhető a Ferencváro­s
 ?? ?? Optimista
Mezey György szerint a Mol segítségév­el gyors eredmények lesznek
Optimista Mezey György szerint a Mol segítségév­el gyors eredmények lesznek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary