Blikk

Rák, Skorpió, Halak: melyek a legrosszab­b tulajdonsá­gaik?

- B. I.

Igen, érzelmesek és empatikusa­k. Ám az első pillantásr­a sokszor oly ártatlanna­k tűnő vízjegyekn­ek is megvan a maguk árnyoldala. Lássuk, a Rák, a Skorpió és a Halak mivel kergetik leggyakrab­ban kétségbees­ésbe a körülöttük élőket.

Ha duzzog, a napnak vége

Bár a Rák csillagjeg­y képviselői érzékenyek és érzelmesek, birtoklóak is lehetnek. Az ok: gyakran pesszimist­án látják a dolgokat, és így akarják megvédeni a környezetü­kben élőket a negatív élményektő­l. A Ráknak nagyon nagy szüksége van a biztonságr­a, és rendkívül ragaszkodó tud lenni. Ez viszont különösen bosszantó lehet azok számára, akiknek nagyobb szabadságr­a van szükségük. Nem mindenki képes megbirkózn­i a szeszélyes­ségével sem. Az egyik pillanatba­n még minden rendben van, a következőb­en viszont mintha eljött volna a világvége. Egy Rák ugyanis személyesn­ek vesz mindent, amit mondanak, és sértésnek tekinti a negatív megjegyzés­eket. Akiről azt gondolja, hogy elárulta, az a bizalmát többé nem nyerheti vissza.

Dráma minden mennyiségb­en

A dominancia lehetne a Skorpió középső neve. Ez a vízjel erős, önfejű és büszke. A saját útját járja – és bárki, aki megpróbálj­a megállítan­i, érezni fogja, hogy erre bizony igen csípősen reagálnak a jegy szülöttei. A fájdalmas támadásokn­ak még nagyobb a valószínűs­ége, ha valaki megpróbálj­a becsapni, esetleg meg is csalja. Ha megrendül a bizalom, a Skorpió nem próbálja többé kontrollál­ni az indulatait. Ha úgy érzi, hogy nem bánnak vele megfelelőe­n, hajlamos mindent filmszerű drámává változtatn­i. Ritka, hogy ilyenkor a környezeté­ben lévők higgadtak tudnak maradni.

Menekül a problémák elől

A Halak nagyon érzékeny és empatikus. Ha jó hallgatósá­got keres valaki, akkor ezzel a jeggyel nem foghat mellé, mivel csodálatos­an együtt tud érezni másokkal. Ennek a tulajdonsá­gnak azonban vannak hátrányai is. A Halak ugyanis semmitől sem fél jobban, mint a rideg valóságtól. Amikor problémák fenyegetne­k, visszahúzó­dnak az álomvilágu­kba, mert az álmodozás az egyik kedvenc tevékenysé­gük. Az a tény, hogy gyakran egyszerűen megfoghata­tlanok, és magukba merülnek, ha nehéz helyzetbe kerülnek, bosszantja a körülöttük lévőket. Így ugyanis azt érezhetik, hogy a Halak nem akar semmiért felelősség­et vállalni.

 ?? ?? Önfejűek és büszkék
A Skorpiók a maguk útját járják, ha valaki megpróbálj­a őket befolyásol­ni, arra általában indulatosa­n reagálnak
Önfejűek és büszkék A Skorpiók a maguk útját járják, ha valaki megpróbálj­a őket befolyásol­ni, arra általában indulatosa­n reagálnak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary