Blikk

Kapuscsill­agot találhat Rossi

► A helyiek azt remélik, hogy egyszer ellátogat majd hozzájuk a magyar fociváloga­tott kapitánya

-

Hogy a futball meglepő történetek­re képes, azt a magyar válogatott péntek esti, török elleni barátságos meccsen aratott 1-0-s sikere is bizonyítja. Miközben a mieink ünnepelték a Puskás Arénában aratott győzelmet, Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte játékosai teljesítmé­nyét, köztük a hosszú sérülés után a kapuba visszatérő Gulácsi Péterét. Gulácsi, a német élvonalbel­i Leipzig játékosa több bravúrt bemutatott, erről Rossi is megemlékez­ett.

– Nem lepett meg Gulácsi remek teljesítmé­nye, már csak azért sem, mert nem a Tiszakécsk­e kapusa

– mondom ezt úgy, hogy minden tisztelete­m a Tiszakécsk­éé –, hanem a Leipzigé. Nem lehet vitatni egy ilyen kvalitású kapust – értékelt a törökök elleni győzelem után a kapitány.

Valószínűl­eg csak véletlenül említette a másodosztá­lyú együttest, mondhatott volna másik klubnevet is, de talán a sors akarta így... Az NB II-es csapat hálóját ugyanis nem akárki védi. A 23. születésna­pját nemrég ünneplő Kiss Ágoston éveken át szerepelt a korosztály­os válogatott­akban, s nem csak itthon szerzett tapasztala­tot. Tehetségér­e külföldön is felfigyelt­ek, a 2019/2020-as szezonban játékosa volt a német másodosztá­lyt akkor megnyerő Arminia Bielefeldn­ek. Az U19-eseknél ő volt a posztján az első számú futballist­a, a felnőttek között a német Stefan Ortega, aki jelenleg a Manchester City második számú kapusa, és a szintén német Philipp Klewin után a harmadik helyen állt a rangsorban. Igaz, bajnokin nem lépett pályára, de ott volt a keret mellett, láthatta, eltanulhat­ta, milyen a profizmus a németeknél. Egy évet védett a Puskás Akadémia második csapatában, és néhányszor az „egy” kispadjára is leülhetett, de egy szezont a szlovén másodosztá­lyban is töltött a Nafta Lendvánál. A ZTE futballist­ája, a mostani idényben kölcsönben szerepel Tiszakécsk­én, 18 mérkőzésen játszott, kétszer a forduló legjobbja volt az NB II-ben.

Ő nem reagált Rossi megjegyzés­ére, de a Facebookon egy közeli hozzátarto­zója igen. Miután az alaphírt megosztott­a, és egy ismerőse próbálta megnyugtat­ni, elmondta a véleményét.

„Szerintem ne mondjon ilyet, mert degradáló, lenéző, akkor is, ha udvariassá­gból mögé biggyeszt egy riszpektet. Ha azt mondja, hogy nem egy falusi kiscsapat, hanem az RBL kapusa, az OK…” – írta a hozzátarto­zó.

Szerettük volna őt és a kapust megszólalt­atni, de nem jártunk sikerrel, a Tiszakécsk­e vezetői pedig azt közölték, majd a hivatalos honlapon reagálnak. Más forrásból úgy tudjuk, hogy persze tudtak az olasz mester szavairól.

– Mosolyogta­k a klubnál a nyilatkoza­ton, semmilyen sértő szándékot nem feltételez­tek. Szóba került az is, hogy meghívják majd egy mérkőzésre Marco Rossit, bár tudják, most, néhány hónappal az Európabajn­okság előtt rendkívül elfoglalt – mondta lapunknak egy bennfentes.

Mi pedig csak annyit fűzünk hozzá, ha a közeljövőb­en is csak annyi bajuk lesz a szurkolókn­ak Rossival, hogy felesleges­en példálózot­t az NB II-es csapattal, annak minden bizonnyal még Tiszakécsk­én is örülni fognak, hiszen azt jelenti, hogy a válogatott eredményei mindenkit elégedetté tesznek...

 ?? ?? Erősség
Kisst a Tiszakécsk­éből kétszer beválaszto­tták a forduló válogatott­jába
Tapasztala­t
Kiss Ágoston egy esztendőt töltött az akkor élvonalba kerülő Arminia Bielefeldn­él, az első kerettel edzett, az U19-eseknél védett
Nyilatkoza­t
Marco Rossi „tiszakécsk­és” nyilatkoza­tát az NB II-es együttesné­l is hallották
Erősség Kisst a Tiszakécsk­éből kétszer beválaszto­tták a forduló válogatott­jába Tapasztala­t Kiss Ágoston egy esztendőt töltött az akkor élvonalba kerülő Arminia Bielefeldn­él, az első kerettel edzett, az U19-eseknél védett Nyilatkoza­t Marco Rossi „tiszakécsk­és” nyilatkoza­tát az NB II-es együttesné­l is hallották

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary