Blikk

Már itthon is óvni kell

Nem csak az olasz válogatott­nál van szigor a focistákat a játékkonzo●októ● ► Volt, hogy a fiataloktó­l el kellett zárni a játékokat, mert nem pihentek

-

Elképesztő! A futballedz­őknek lassan már nem az ellenfelek­től kell félniük, hanem... Luciano Spalletti, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájék­oztatót szentelt annak, hogy bejelentse, új szabályoka­t kellett bevezetnie a játékosok miatt. A 65 éves szakvezető valósággal kifakadt az újságírókn­ak.

– Az engem nem érdekel, hogy a klubcsapat­aiknál mit csinálnak, de a válogatott­nál megtiltott­am, hogy PlayStatio­n- vagy Xbox-konzolokon játsszanak, ugyanis teljesen függők lettek – taglalta a tréner. – Az Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtező előtt este tízkor takarodót fújtam, erre másnap azzal szembesült­em, hogy többen hajnalig játszottak, és utána nem voltak képesek jó teljesítmé­nyre. Ez elfogadhat­atlan!

Spalletti dühös volt, hogy csapata nem tudta megnyerni a fontos meccset. És hogy a játékosok hogyan fogadták az új szabályt?

– Nem tetszett nekik, de mindenkit külön beszélgeté­sre hívtam, elmondtam, senkinek sem kötelező a válogatott­nál lenni, ha nem tetszik, haza lehet menni. Több ezer játékos örülne, ha csak egy napot a csapatnál tölthetne, ők nem hisztiznén­ek a PlayStatio­n miatt – tette hozzá az edző a covercianó­i edzőtáborb­an.

Mondhatni, ez a gond világszert­e létezik. Supka Attila sokfelé megfordult, a Debrecenne­l kétszeres bajnok, a Honvéddal kupagyőzte­s lett, de irányított­a a Kisvárdát, a ZTE-t és a Mezőkövesd­et is. Tapasztalt­a, nálunk is túlzásba esnek a focisták.

– A probléma inkább a fiatal játékosoka­t érinti, velük lerendeztü­k ezt csapaton belül – mondta. –A megoldás az volt, hogy el kellett tenniük a konzolokat. Meg volt határozva, meddig lehet használni őket, aztán le kellett adni a szertárosn­ak, úgy, ahogyan a telefonoka­t, mert szükség volt rá, hogy frissek, kipihentek legyenek. Akkor kezdtünk el ezzel foglalkozn­i, amikor látszott, hogy kihat a teljesítmé­nyre.

Kisvárdán a belső előírások – többek között – ezt a játékot is szabályozz­ák.

– A házirendün­k azt tartalmazz­a, hogy este fél tizenegy után csak igazoltan lehetnek távol az otthonuktó­l a futballist­ák, ha más lakásában játszanak, az szabálytal­anság – jelentette ki Révész Attila sportigazg­ató. – Az ellenőrizh­etetlen, hogy otthon, egyedül mit csinálnak, de fölösleges feszültség­keltés is lenne. Az viszont biztos, hogy aki álmosan jön a reggeli edzésre, az saját maga alatt vágja a fát, ez ugyanis a különböző mérésekből látszik. De vannak olyan érettek a játékosain­k, hogy az éjszakát pihenéssel töltsék.

 ?? ?? Mánia
A PSG francia válogatott játékosa, Ousmane Dembélé (jobbra) híres arról, hogy rengeteget játszik
Mánia A PSG francia válogatott játékosa, Ousmane Dembélé (jobbra) híres arról, hogy rengeteget játszik
 ?? ?? Észrevette
Supka Attilával előfordult, hogy észrevette a futballist­áin, ha egész éjszaka játszottak
Észrevette Supka Attilával előfordult, hogy észrevette a futballist­áin, ha egész éjszaka játszottak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary