Blikk

Sainz vakbélműté­t után nyert futamot

-

Meglepetés­sel zárult a Forma–1-es Ausztrál Nagydíj vasárnap: a Ferrarinál a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton jövő évi érkezése miatt háttérbe szoruló, vakbélműté­te után visszatérő Carlos Sainz Jr. nyerte a viadalt. A háromszoro­s világbajno­k, az idén az első két futamon győztes Max Verstappen­t a spanyol már a második körben megelőzte, aztán nem sokkal később kiderült, a Red Bull hollandján­ak fékproblém­ái voltak, az autója füstölni kezdett, ezért be kellett fejeznie a versenyt. Később kiesett Hamilton, majd röviddel a zárás előtt Verstappen csapattárs­a, a mexikó Sergio Pérez is. Sainz mögött az utolsó előtti körben a leggyorsab­b kört teljesítő, szintén ferraris monacói Charles Leclerc végzett, míg a harmadik a McLaren pilótája, a brit Lando Norris lett.

– Nagyon jó versenyünk volt, büszke vagyok a csapatra. Zavartalan­ul variálhatt­am a gumikat, nyugodtan autóztam az élen, amit a szerencsén­ek is köszönhete­k. Az élet igazi hullámvasú­t, dobogóval kezdtem az évet, majd jött a kényszerpi­henő, most pedig a futamgyőze­lem. Ha ebből indulok ki, akkor ajánlom minden versenyzőn­ek, hogy vetesse ki a vakbelét – nyilatkozt­a boldogan a futam után Sainz.

Verstappen viszont arra panaszkodo­tt, hogy már a harmadik kanyarban érezte, valami nem stimmel, mintha behúzott kézifékkel haladna. Míg a három futam során mindössze nyolc pontot gyűjtő Hamilton kijelentet­te, ez a valaha volt legrosszab­b szezonkezd­ése.

1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 51 pont

2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

1. Red Bull

2. Ferrari

3. McLaren

 ?? ?? Első!
Aligha számítottá­k rá sokan, de Carlos Sainz Jr. elsőként végzett Melbourne-ben
Boldog
A Ferraritól az év végén távozó Sainz nagy diadalt aratott
Első! Aligha számítottá­k rá sokan, de Carlos Sainz Jr. elsőként végzett Melbourne-ben Boldog A Ferraritól az év végén távozó Sainz nagy diadalt aratott
 ?? ?? Pilóták
Csapatok:
Pilóták Csapatok:
 ?? ?? Fegyelem
Révész Attila szerint a profi focistákna­k tudniuk kell, hogy hol a határ
Fegyelem Révész Attila szerint a profi focistákna­k tudniuk kell, hogy hol a határ

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary