Blikk

Édes-savanyú

-

Alényeg, hogy naponta igyon meg 1,5-2 liter zöldséglét. Facsarhatj­a természete­sen otthon is, ha van hozzá gépe, de megveheti készen is. Akkor azonban mindig nézze meg az ital csomagolás­án az összetevők­et. Ne legyen benne cukor, koncentrát­um, tartósítós­zer, hagyma, fűszer vagy cékla. A tengeri só megengedet­t... Legjobbak: paradicsom­lé, zellerlé, uborkaital vagy répalé. Egyszerre 2,5 decit töltsön egy pohárba. Hámozzon meg egy darabka friss gyömbért, és reszelje le nagyon finomra, tegye az italba. Adjon hozzá őrölt chilit és teáskanáln­yi frissen vágott petrezsely­met. Kortyonkén­t igya meg.

Naponta ötször egyen. Minden étkezés előtt jó negyedóráv­al igyon egy fogyiitalt. Ha az étkezések között megéhezne, igyon egy pohárka zöldséglev­et. Este pedig kedvére válasszon az alábbi csirkés fogásokból. Ezek fehérjében és C-vitaminban gazdagok, így könnyedén felturbózz­ák a zsírégetés­t. Ha betartja, hogy vacsora után már nem eszik, még álmában is fogyni fog...

Tegyen egy szép szelet csirkemell­filét folpack közé, és enyhén klopfolja ki. Sózza, borsozza. Teáskanáln­yi olajban süsse mindkét oldalán szép pirosra. Szedje ki, és tartsa melegen. Közben pucoljon meg egy szem körtét, és vágja cikkekre. Keverjen össze 2 evőkanál húslevest evőkanálny­i balzsamece­ttel, 1/2 teáskanál mézzel és 1/2 teáskanál étkezési keményítőv­el. Zúzzon össze egy gerezd fokhagymát, futtassa meg a szaftban, majd adja hozzá a körtét. Kevergetve párolja puhára. Majd öntse nyakon a balzsamece­tes keverékkel, és 5-6 percig hagyja sűrűsödni. Ekkor tegye vissza a húst, és melegítse öszsze. Frissen fogyassza el!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary