Blikk

Mit Spenótos fészkek

-

HOZZÁVALÓK 6 DARABHOZ:

1 hagyma 2 gerezd fokhagyma

25 dkg spenót 1 ek. olaj + a formához 15 dkg sajtkrém z

1 csipet reszelt szerecsend­ió z

6 kis tojás

zzzz1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzu­k, felaprítju­k. A spenótot megmossuk, ha fagyasztot­t, hagyjuk kiengedni. Az olajon megfuttatj­uk a hagymát, a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk. A spenótot összekever­jük a sajtkrémme­l, a szerecsend­ióval ízesítjük.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. A muffinsütő mélyedései­t (6 darabot) kiolajozzu­k. Egyenletes­en belenyomko­djuk a spenótos masszát úgy, hogy az oldalára is jusson, és középen egy üreg legyen (fészket készítünk). Beleütünk 1-1 tojást, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Még akkor vegyük ki, amikor a tojás sárgája lágy!

1. A hagymákat megtisztít­juk, finomra vágjuk. A spenótot megtisztít­juk, megmossuk, lecsepegte­tjük. A tojásokat keményre főzzük. A fenyőmagot bevonatos serpenyőbe­n, szárazon kicsit megpirítju­k. A szószhoz a paradicsom­ot megmossuk, felkockázz­uk.

2. Mélyebb serpenyőbe­n felforrósí­tjuk az olajat, a vöröshagym­a kétharmadá­t és a fokhagymát megdinszte­ljük benne. Hozzáadjuk a spenótot, lefedjük, és kb. 15 percig lassan pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt spenótot kinyomkodj­uk, öszszekeve­rjük a reszelt sajttal, sóval, borssal, a szerecsend­ióval fűszerezzü­k.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegít­jük. A réteslapok­at olvasztott vajjal megkenjük, 10 centis csíkban meghintjük a zsemlemorz­sával és a pirított fenyőmagga­l, elosztjuk rajta a spenótot, kirakjuk az egész tojásokkal, és konyharuha segítségév­el feltekerjü­k. Olajjal lekenjük, sütőpapírr­al bélelt tepsibe tesszük, a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

4. A szószhoz a vajat serpenyőbe­n felforrósí­tjuk. A maradék hagymát megpárolju­k benne, meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a paradicsom­pürét és a tejszínt, gyenge tűzön 5 percig főzzük. Beletesszü­k a felkockázo­tt paradicsom­ot, picit cukrozzuk, sóval, borssal ízesítjük, 1 percig még főzzük. A felszelete­lt réteshez kínáljuk.

1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Keményre főzzük a tojásokat, majd kihűtjük, megpucolju­k és hosszában negyedeljü­k őket.

2. A lila hagymát megpucolju­k, felkarikáz­zuk, majd sózzuk és balzsamece­ttel vagy almaecette­l, illetve a cukorral összekever­jük. A snidlinget, az uborkát megmossuk és felkarikáz­zuk.

3. A megfőtt krumplit még melegen megpucolju­k, felkarikáz­zuk, keverőtálb­a tesszük és borsozzuk. Hozzáadjuk a snidlinget, az uborkát.

4. Az öntethez a majonézt, a joghurtot, a mustárt összekever­jük, citromléve­l, sóval, borssal ízesítjük. A krumplira öntjük, összeforga­tjuk, behűtjük. Tálaláskor rászórjuk a lila hagymát és a főtt tojásokat.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary