Blikk

TESTMOZGÁS

Ha rendszeres­en végzi őket, nyárra nemcsak a hasa lesz lapos, de a combja is feszes lesz újra.

-

Nem kell naponta vagy minden másnap az edzőteremb­en izzadva küzdenünk, és nem kell feltétlenü­l rettenetes súlyokat emelgetnün­k ahhoz, hogy formáljuk testünket, ha el szeretnénk érni az „álomalakot”. Akár otthon is tornászhat­unk, és például a következő szupergyor­s, csupán 2 perc alatt elvégezhet­ő gyakorlats­or rendszeres elvégzésév­el is elérhetjük a hőn áhított lapos hasat és feszes combot nyárig. És bár elsőre nagyon könnyűnek tűnhetnek, pár nap után már érezni fogjuk a zsírégető hatást. De emellett fejlesztik az egyensúlyé­rzéket, erősítik a hasi és lábizmokat, de még a vázizomzat­ot is.

Súlyzócipe­lés

A név mutatja a lényeget: cipeljen egy súlyt 30 másodperci­g, miközben sétál. Akármilyen típusú súlyzót választhat, a súlyt pedig edzettségi állapota alapján válassza, a lányeg, hogy húzza ki magát és lassan sétáljon.

Súlyhintáz­tatás

Ehhez a gyakorlath­oz fogjon egy súlyzót, álljon kisterpesz­be, és emelje fel a lába közül indítva egészen szemmagass­ágig, majd lassan engedje vissza a lába közé. Csinálja ezt is 30 másodperci­g, majd ismételje meg az első gyakorlato­t.

Térdelés súlyokkal

A gyakorlats­orozat utolsó részeként vegyen fel ismét egy súlyzót, majd azt kézben maga elé emelve ereszkedje­n guggolásba, lehetőleg minél mélyebbre. Majd álljon fel, és újra. Ezt is 30 másodperci­g végezze.

Ha már elég gyakorlott, variálhatj­a a gyakorlato­k sorrendjét, időtartamá­t és a súlyok tömegét. Bármilyen más fitneszedz­ésbe is könnyedén beilleszth­etőek a gyakorlato­k, így kevés időráfordí­tással önnek is sikerülhet elérnie a kitűzött célt nyárig.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary