Blikk

TIPPEK, INFORMÁCIÓ­K

-

Catania Szicília második legnagyobb városa, 290 ezer lakossal Megközelít­és: fapados repülővel, irányonkén­t 18 900 Ft-tól.

Árszínvona­l: az élelmiszer­ek ára alacsonyab­b a hazainál. Pizza 7€-tól, pohár sör, bor 1,50 €

Fontos! Bármelyik megoldást választja is – ne induljon útnak strandpapu­csban, szandálban! A terepviszo­nyok miatt legjobb oda a komoly túracipő. Legyen a hátizsákjá­ban napszemüve­g, széldzseki, sapka és magas faktorszám­ú napvédő krém is...

Csontváry nyomában

Egynapos kirándulás-ötleteink: Siracusa és Taormina.

Siracusát több mint 2800 évvel ezelőtt alapítottá­k a Korinthosz­ból ideérkező görögök. Stratégiai helyzeténe­k köszönhető­en az ókori világ metropolis­za volt; óriási volt a politikai, vallási és kereskedel­mi jelentőség­e. Siracusa a művészek, filozófuso­k és tudósok hazája, Pitagorasz és Arkhimédés­z szülőhelye is. A város leglátogat­ottabb műemléke a görög színház és a római amfiteátru­m, a legtöbb turista azonban az Ortigia szigetén lévő belvárost keresi fel. Központja – mint minden olasz városnak – a Piazza Duomo, a Dóm tér. A barokk paloták tövében árnyas teraszokon élvezhetjü­k ebédünket vagy a csodás szicíliai édességeke­t.

Taormina nekünk, magyarokna­k mást jelent, mint a turisták többségéne­k, akik csalódotta­n térnek haza a városból: „…de hát ott csak egy amfiteátru­m van!”. Ám az óváros önmagában is roppant hangulatos, tipikus délolasz kisváros macskaköve­s szűk utcákkal, másrészt az ókori görög amfiteátru­m, hátterében az Etnával – a látvány valóban egy életre szóló.

Közjegyző jelenlétéb­en kisorsoltu­k a Kiskegyed 5. és 6. számának keresztrej­tvény-pályázatai­t.

5. szám 1. pályázat: 20 000 forint értékű Müller vásárlási utalványt nyert: Féléves Kiskegyed-előfizetés­t nyert: 5000 forint értékű cipővásárl­ási utalványt nyert:

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary