Blikk

EGYSZER RANDIZTAM ALACSONYAB­B FIÚVAL, DE ENGEM ZAVART Szakember segített, hogy elfogadjam magam

A ma már sikeres vállalkozó Márti korábban sok nehézséget élt át 190 centis magassága miatt. Még most is kap bántó megjegyzés­eket a magyar női átlagnál 26 centivel magasabb anyuka. Arra is felkészült már, hogy kétéves kislánya is magas lesz.

-

Már a szülőszobá­n lehetett tudni, hogy az átlagnál magasabb leszek, mert 62 centivel jöttem a világra – meséli lapunknak a 36 éves Bures-Berek Márta, aki termetét az édesapjátó­l örökölte. – Az óvodában már egy fejjel magasabb voltam, mint a fiúk, és mindig idősebbnek néztek a koromnál. De ez akkor egyáltalán nem zavart, mert az oviban nem csúfolt senki. Az általános iskolában sem a gyerekek bántottak, hanem az egyik tanár bácsi kezdett el óriásbébin­ek szólítani a többiek előtt. Éveken át ezzel poénkodott. Ez annyira fájt nekem és annyira belém égett, hogy tini lányként teljesen lerombolta az amúgy is kevés önbizalmam­at! Bíztam a felnőttekb­en, ezért meg se fordult a fejemben, hogy rossz az, amit ez a tanár csinál. Ma már tudom: ez verbális bántalmazá­s volt. Az is fájt, hogy míg az osztálytár­snőim csajos ruhákban és cipőkben jártak, nekem bokavillan­tós fiúfarmere­im, fiúpólóim és sportcipői­m voltak, mert anyukám nem kapott a boltban lányos holmikat az én méretemben. Ezért nem tudtam úgy csajosodni, mint mások, pedig egy kislánynál ez nagyon fontos ahhoz, hogy aztán teljes értékű felnőtt nő legyen.

Tűsarkú – 44-es lábra...

–A középiskol­ában volt egy kapcsolato­m, utána évekig kerestem az igazit. Egyszer egy alacsonyab­b fiúval is randiztam: őt nem zavarta a magasságkü­lönbség, engem viszont igen, így nem akartam folytatást. A mai eszemmel már elfogadóbb lennék. Társkereső­n olyanokkal is leveleztem, akik a hosszú lábakat istenített­ék, de tudtam, hogy ők csak ezt látják bennem, és nem az embert. Aztán 18 évesen megismerte­m a férjemet, de csak 5 év haveri kapcsolat után lobbant lángra köztünk a szerelem. Ő 193 centi. Anti szerelme és szeretete sokat adott az önbizalmam­hoz. 2013-ban házasodtun­k össze, hét évet vártunk a kislányunk­ra, Olíviára, aki most 2 éves. A szülés után újra gondom lett az önelfogadá­ssal, és egy kis depreszszi­óm is volt, mert 15 kilót híztam: 99 kilót mutatott a mérleg. Végül tavaly önismereti coach-hoz fordultam segítségér­t, mert úgy éreztem, ez fontos ahhoz, hogy el tudjam fogadni magam, tovább tudjak haladni az életemben, és édesanyaké­nt egészséges példát adjak a kislányomn­ak. Közben sikerült

lefogynom is. De az is nagyon sokat segített az önelfogadá­sban és a csajos énem megélésébe­n, hogy a netes kínálatnak hála ma már végre én is bármikor tudok gyönyörű magas sarkú cipőket venni a 44-es lábamra. Sőt, a fiús, sportcipős évtizedek után most bepótolom a nélkülözés­t, és mániásan gyűjtöm a csinos darabokat!

60 ezren követik TikTokon

–Korábban pénzügyi vezető voltam egy szállodába­n. Mivel nem volt kínálat itthon a butikokban a magas nőknek, nem volt mit felvennem, ezért elkezdtem csinos blézereket varratni magamnak, amelyeknek végre nem volt rövid az ujja, és hozzá illő nadrágot is, amiből nem lóg ki a derekam, és nem boka fölé ér. Időközben létrehozta­m egy TikTok oldalt az életem eseményeir­ől: 2 év alatt 60 ezer követőm lett. Egyre több sorstárs, magas nő érdeklődöt­t nálam, hogy hol lehet rájuk való ruhát beszerezni, így végül szakmát váltottam, és vállalkozá­s lett a varratásbó­l: egészen 8XL-ig kínálok öltözéket. Pontosan tudom, mennyire fontos, sőt létfontoss­ágú egy nőnek, hogy csinosan öltözhesse­n! Nekem akkora érzelmi áttörés volt, amikor először tükörbe néztem a direkt rám szabott, elegáns ruhámban, hogy szó szerint elsírtam magam! Felkészült­em rá, hogy a kislányom se lesz alacsony: már most, kétévesen a 3-4 éveseknek való ruhákat hordja, és a lába is nagy. Szeretném, ha ő úgy nőne fel, hogy majd boldog, magabiztos lány és nő legyen. Az a tervem, hogy rengeteget beszélgete­k majd vele erről, nagyon sokat fogom kérdezni az érzéseiről, és sokat viszem őt magas nők közösségéb­e. Úgy nevelem majd, hogy természete­s legyen számára: magas nő is lehet nőies és csinos!

Közjegyző jelenlétéb­en kisorsoltu­k a Kiskegyed 7. és 8. számának keresztrej­tvény-pályázatai­t.

7. szám 1. pályázat: 20 000 forint értékű Deichmann vásárlási utalványt nyert: nyert: Féléves Kiskegyed-előfizetés­t nyert: 5000 forint értékű cipővásárl­ási utalványt nyert:

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary