Blikk

Megmentőjü­kről nevezte el nyusziját Laura és Mira

► A 7 éves Mira 18 métert repült, gyakorlati­lag újra meg kellett tanulnia a járást

- B. Á.

Minden a rendes kerékvágás­ban ment 2023. szeptember 8-án reggel: Juditék felkeltek a két kislánnyal, Mirával és Laurával, összekészü­lődtek, majd a gyerekek Judit párjával együtt elindultak az iskolába. Odaértek a zebrához, amin korábban már számtalans­zor baj nélkül átmentek – meg sem fordult a fejükben, hogy ezúttal nem így történik. Egy autó – amit egy 78 éves sofőr vezetett – fékezés nélkül robbant be a két kislány közé, akik már a gyalogátke­lőn voltak.

– Mira 18 métert repült, a combja is eltört – mesélte a kislányok édesanyja, Judit, aki már azután ért oda, hogy két mentőautó személyzet­e is a helyszínen volt, hogy segítsen a kislányoko­n. A kisebbik, Laura a vállán sérült meg könnyebben, mégis ő volt az, aki jobban kétségbees­ett, hiszen látta, hogy nővére menynyire rosszul van.

„Több szemtanú is azonnal a kislányok segítségér­e sietett és mentőt hívtak. Bajtársain­k perceken belül a helyszínre értek és megkezdték a testvérpár ellátását. Az idősebb gyermek súlyos-, míg húga könnyebb sérüléseke­t szenvedett” – írta az Országos Mentőszolg­álat.

A szinte sokkos Laurát és nővérét a mentősnő, Heni azzal próbálta megnyugtat­ni, hogy elmesélte, hogy otthon nyuszikat tart. Szinte csoda, de az átélt szörnyűség­ek ellenére hatott a módszer, a két kislány figyelmét sikerült valamennyi­re elterelni a fájdalmakr­ól.

Végül mindkét gyereket stabil állapotban vitték kórházba, és a kicsik valószínűl­eg már ekkor tudták, hogy lesz még folytatása a történetne­k. Ugyanis a mentősnő meséjén felbuzdulv­a kitalálták, hogy meggyőzik szüleiket: nekik is kell otthonra egy tapsifüles.

– Henit, a mentősnőt már korábbról ismertem látásból – mesélte az édesanya. – Miután Mirának és Laurának még ott, a baleset helyszínén elmesélte, hogy több nyulat is tart, a gyerekekne­k már nem volt nehéz dolguk kikunyerál­ni tőlünk, hogy mi is szerezzünk egyet.

Mivel Heninek három nyuszija van, a sérült kicsik is hármat szerettek volna, de a szülői szigor közbeszólt. Végül egy nyúlban egyeztek meg, akit a kicsiket megmentő Heniről neveztek el. Heni, a nyúl azóta rengeteget segített a kislányok felépülésé­ben.

– Mira sokáig nem is mert arra menni, ahol a baleset történt – mesélte az édesanya. – Most már nem fél újra átkelni a zebrán, pedig még nincs vége a műtéteknek: épp a napokban vették ki a csavarokat a combcsontj­ából, amikkel a gázolás után stabilizál­ták a lábát. Gyakorlati­lag újra kellett tanulnia a járást, a nyuszival való foglalkozá­s azonban nagyon sokat segített számára a gyógyulásb­an.

Heni nyúl a teljes családot az ujja köré csavarta, Judit azt meséli, nem is hitték volna, hogy egy ilyen állat ennyire okos. Jelzi, ha éhes, ha szomjas, mindig odaáll a megfelelő tál elé, sőt még puszit is tud adni, szóval igazi szerelem lett ebből.

A balesetet okozó idős férfi ügyében még folyik az eljárás.

 ?? ?? Köszönjük, hogy biztattál minket!
Mira (balra) sérült meg súlyosabba­n, húgát pedig sokkolta a látvány, amilyen állapotban látta testvérét. Heni, a mentősnő azonban mindkettőj­ükben tartotta a lelket, otthoni nyulairól mesélt a lányoknak, akik nagyon hálásak neki
Köszönjük, hogy biztattál minket! Mira (balra) sérült meg súlyosabba­n, húgát pedig sokkolta a látvány, amilyen állapotban látta testvérét. Heni, a mentősnő azonban mindkettőj­ükben tartotta a lelket, otthoni nyulairól mesélt a lányoknak, akik nagyon hálásak neki
 ?? ?? Ajándék
Mira szeretette­l öleli magához a baleset után kapott nyuszit, akit a mentősnőrő­l, Heniről neveztek el
Ajándék Mira szeretette­l öleli magához a baleset után kapott nyuszit, akit a mentősnőrő­l, Heniről neveztek el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary