Blikk

Baleset érte a Nemzetiben Bodrogi Gyulát

Elesett a lépcsőn és elrepedt egy csont a bal karjában ► A sérülés okoz fájdalmaka­t a Nemzet Színészéne­k, de dolgozik tovább

- K. N.

Baleset érte Bodrogi Gyulát! A 89 éves, Kossuth-díjas színművész a Nemzeti Színházban esett el, és megrepedt a bal karjában az egyik csont. A keze azóta is fel van kötve, ám ez nem akadályozz­a őt a munkában, továbbra is játszik.

Bár a Nemzet Színésze csak április 15-én lesz kilencvené­ves, múlt szombaton, a Színházak Éjszakáján előre felköszönt­ötték. A Karinthy Színház ugyanis a rendezvény zárásaként egy meglepetés­ünnepséget szervezett Bodrogi tiszteleté­re, ahol unokája és volt felesége, Voith Ági mellett többek között Koltai Róbert, Szilágyi Tibor, Straub Dezső és Balázs Andrea is köszöntött­e, ő pedig nagyon meghatódot­t.

Az esten a színész bal kezét felkötve jelent meg, ugyanis, mint lapunk most megtudta, nemrég baleset érte őt a Nemzeti Színházban.

– Sajnos elestem. Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbej­árónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam. Ez nagyjából tíz napja történt – fogalmazot­t a Blikknek Bodrogi Gyula, akit az esést követően azonnal orvoshoz vittek. – Alaposan megvizsgál­tak, és ott derült ki, hogy elrepedt az egyik csontom. Az esés közben próbáltam védeni magam, ezért a bal kezemmel tenyerelte­m le, ezt viszont a csontom bánta. Azóta fel van kötve a kezem. Még nem tudom, meddig kell így hordanom, majd az orvos megmondja. A lényeg, hogy jól vagyok, ez csak egy kis baleset, amiből hamar rendbe jövök.

A színészt pedig ez a kellemetle­nség sem tántorítha­tja el a munkától, ő így is dolgozik. Kedden is láthatják majd a nézők a Nemzeti Színház Egri csillagok című darabjában Szulejmán szultán szerepében.

– Ígérem, a színpadon senki nem veszi majd észre, hogy sérült vagyok – nevette el magát a Nemzet Színésze.

Bodrogi Gyula már számtalans­zor bizonyítot­ta be, hogy egy-egy betegség vagy sérülés nem állhat az útjába annak, hogy ő dolgozzon. Az elmúlt három évben pedig érte baj bőven. Először 2021-ben munkahelyi balesetet szenvedett, színházi próba közben leesett egy dobogóról és elrepedtek a bordái. Ezután három hónappal hasi sérve miatt életmentő műtétet kellett rajta végezni, majd 2022 tavaszán bevizesede­tt a tüdeje, akkor mentővel szállított­ák kórházba, ahol intenzív osztályra került. Bodrogi azonban szépen felépült, és már nyár végén visszatért a munkába, azóta is dolgozik.

 ?? ??
 ?? ?? Eldugta Bodrogi Gyulát a Színházak Éjszakáján is köszöntött­ék, az ünnepelt felkötött kezét a pulóvere alatt rejtegette
Eldugta Bodrogi Gyulát a Színházak Éjszakáján is köszöntött­ék, az ünnepelt felkötött kezét a pulóvere alatt rejtegette

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary