Blikk

Tizenegy éve elítélték a versenysze­rvezőt

-

Az Esztergom–Nyerges-rali négy halálos áldozatot követelő tragédiája után a közvélemén­yt az foglalkozt­atja, hogyan történhete­tt a tömegszere­ncsétlensé­g, kik a felelősök?

A baleset körülménye­it büntetőelj­árás keretében vizsgálják, halálos tömegszere­ncsétlensé­get okozó, foglalkozá­s körében elkövetett gondatlan veszélyezt­etés gyanúja miatt zajlik eljárás ismeretlen tettes ellen. A police.hu szerint a baleset a nézők elől elzárt területen következet­t be, az ott tartózkodá­st tábla is tiltotta.

Ettől persze még az interneten sokan feszegetik a szervezők, a biztonsági­ak felelősség­ét. „A biztosítás­ban részt vevők mit tettek a biztonságé­rt? A felvételen az látszik, hogy a mellényes személy a lassító előtt állt az út szélén! Várok egy értelmes magyarázat­ot” – írta egy bennfentes kommentelő.

A szabályokk­al tisztában lévő versenyző arról beszélt, hogy máshol több gondot fordítanak a biztonságr­a.

– Külföldön a gyorsasági megkezdése előtt a pályafelüg­yelő mindig végigmegy a pályán, és hangosbesz­élővel figyelmezt­eti a nézőket. Ha nem találja biztonságo­snak a pályát, mert rossz helyen állnak nézők, általában törlik a gyorsasági­t – mondta lapunknak egy neve elhallgatá­sát kérő ralis.

Az index.hu arról számolt be, hogy ugyanaz a férfi szervezte a versenyt, aki a 2013-ban szintén halálos áldozatot követelő Bakonyi Kalandpark-kupa hatodik futamát is. A városlődi tragédia után egy év felfüggesz­tett fogházbünt­etésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét, Bognár Gábort, ezt ő maga erősítette meg a Telexnek, ugyanakkor a versenysze­rvezéstől nem volt eltiltva.

 ?? ?? Segítség
A baleset után négy mentőhelik­opter érkezett a helyszínre, négy emberen sajnos már így sem tudtak segíteni
Segítség A baleset után négy mentőhelik­opter érkezett a helyszínre, négy emberen sajnos már így sem tudtak segíteni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary