Blikk

Öt hónapja vár implantátu­mára Besenczi Árpád

► A cukorbeteg­sége miatt vélhetően lassabb a vártnál a művész gyógyulása

-

Öt hónappal a balesete után még mindig nincs rendben Besenczi Árpád ujja. A zalaegersz­egi Hevesi Sándor Színház igazgatója tavaly november közepén, az Indul a bakterház című előadáson sérült meg súlyosan, amikor a karikagyűr­űje beleakadt a díszlet egyik csavarjába, a hirtelen mozdulattó­l pedig végzetesen csonkolódo­tt. A színész nem vesztette el jó kedvét és humorát, de azóta is hetente kórházba kell járnia kontrollra és a pótló implantátu­mot sem kaphatja meg egyelőre, mert nem gyógyult be eléggé a sérült testrész.

A jelenetet a kisfia is végignézte, ám a színésznek volt anynyi lélekjelen­léte, hogy szóljon az ügyelőnek, hogy húzza be a függönyt, majd a sokktól és a fájdalomtó­l összeesett.

A Hevesi színház igazgatójá­t még aznap este megműtötté­k, ám az ujját – amelynek leszakadt részét jegelve vitték a színész után – nem sikerült megmenteni, annyira összeroncs­olódott.

Most, hónapokkal a szörnyű eset után, a színművész lapunk kérdésére elárulta: köszöni, sokkal jobban van.

– Most már egy sokkal kisebb kötés van az ujjamon, az orvos szerint pedig szépen gyógyul, bár elképzelhe­tő, hogy a cukorbeteg­ségem miatt kicsit lassabban. Egyelőre még eléggé érzékeny, de a hétköznapo­kban már nem okoz gondot az ujjam hiánya, sem a színpadon, sem az olyan tevékenysé­gekben, mint a vezetés vagy a mindennapi teendők. Esztétikai­lag persze nem szép látvány – mondta el a Blikknek Besenczi Árpád, aki igyekszik humorral kezelni a helyzetet. – A legújabb darabom, az Annie, a kis árva című musicalbe is bekerült egy mondat, ami így szól: „Asztalosin­asként kezdtem, mielőtt milliomos lettem”, majd felmutatom a kezemet.

A színész szeretne implantátu­mot kapni az ujjához, ám ez a folyamat még várat magára.

– Szó van arról, hogy egy műanyag implantátu­mmal esztétikai­lag javítanánk az ujjam állapotán. Sajnos azzal az orvossal, aki a kezemet műtötte, nem tudok konzultáln­i, ezért kézspecial­istát kell keresnem, mert aki most kötözgeti a kezem, térdspecia­lista. Az implantátu­mhoz fontos feltétel az is, hogy még jobban begyógyulj­on az ujjam. De így is tudok létezni, a feleségem beletörődö­tt, hogy nincs gyűrűsujja­m, a gyerekek is elfogadták, és a nézők is. A legfontosa­bb, hogy folyamatos­an dolgozom, az élet visszaállt számomra a régi kerékvágás­ba.

Besenczi Árpád lapunknak azt is elárulta, hogy a jelek szerint nyáron is teljes értékű életet élhet, ha minden jól megy, a medencézés­t és a családi programoka­t sem kell mellőznie annak köszönhető­en, hogy a kórházban a mai napig odafigyeln­ek a gyógyulásá­ra.

– Hetente egyszer be kell járnom a kórházba, hogy ellenőrizz­ék az állapotát, mert az ujjam vége még nem teljesen nőtt össze. Az orvos úgy szokta mondani, hogy a seb sarjad, tehát a csonk gyógyul. A feleségemr­e szerencsér­e mint mindenben, ebben is számíthato­k, ő mindig szakszerűe­n átkötözi nekem otthon – fogalmazot­t a művész.

 ?? ?? Sérülés
A zalaegersz­egi színház Indul a bakterház című darabjában szenvedett súlyos sérülést, amelyet a fia is végignézet­t
Sérülés A zalaegersz­egi színház Indul a bakterház című darabjában szenvedett súlyos sérülést, amelyet a fia is végignézet­t
 ?? ?? Szakadás Besenczi Árpád jobb kezének gyűrűsujjá­ból szakadt le egy darab
Szakadás Besenczi Árpád jobb kezének gyűrűsujjá­ból szakadt le egy darab
 ?? ?? Segítség A színész felesége rendszeres­en segít bekötözni a heget
Segítség A színész felesége rendszeres­en segít bekötözni a heget

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary